Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 15:15

Luna Foundation probeert wanhopig UST “peg” te herstellen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Luna Foundation probeert wanhopig UST

Foto: Kira Garmashova/Shutterstock

Het zal slechts weinig crypto investeerders zijn ontgaan dat Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin UST volledig in elkaar zijn gezakt gedurende de afgelopen twee dagen. In minder dan 24 uur tijd is de koers van LUNA met zo’n 90% gekelderd en ook UST, een stablecoin, staat erg ver onder water. De Luna Foundation Guard doet er op dit moment alles aan om de orde weer te herstellen, maar het lijkt dweilen met de kraan open op dit moment.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Luna Foundation Guard

Naar aanleiding van de chaos omtrent Terra heeft de non-profit organisatie achter het project, de Luna Foundation Guard (LFG), geprobeerd om investeerders enigszins gerust te stellen en om oplossingen te zoeken voor de grote problemen die nu spelen. Zo wordt geprobeerd om zeker $1 miljard op te halen om als onderpand voor de UST stablecoin te gebruiken.

Dit in de hoop dat de “peg”, ofwel het feit dat UST weer $1 waard zal worden, te herstellen. Op het moment van schrijven is de waarde van UST slechts $0,42! Eerder deze week werd de peg met de Amerikaanse dollar al verloren, maar vannacht en vanochtend stortte de koers van UST, en daarmee ook die van LUNA, volledig in elkaar.

De oprichter en CEO van Terraform Labs, Do Kwon, heeft mondjesmaat informatie naar buiten gebracht op Twitter omtrent de zorgelijke situatie. Hoewel een duidelijk plan nog niet bekend is gemaakt, stelt Kwon dat hij en zijn team er alles aan doen om het Terra project weer terug op de rails te krijgen. Of dat ook gaat lukken moet uiteraard nog maar blijken.

LFG reserves

Voordat de ellende losbarstte had de Luna Foundation Guard een reserve opgebouwd ter waarde van ongeveer $4 miljard. Deze reserve zou worden gebruikt om te allen tijde de peg van de UST stablecoin te waarborgen. 

Ondertussen heeft de Luna Foundation Guard echter al bijna deze volledige reserve vrijgegeven. De balans van deze reserve zakte in korte tijd van meer dan $4 miljard tot slechts iets meer dan $100 miljoen. Dit terwijl UST nog altijd bijna 60% aan waarde heeft verloren ten opzichte van de dollar. Geen fraaie situatie dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie