Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 15:15

Luna Foundation probeert wanhopig UST “peg” te herstellen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Luna Foundation probeert wanhopig UST

Foto: Kira Garmashova/Shutterstock

Het zal slechts weinig crypto investeerders zijn ontgaan dat Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin UST volledig in elkaar zijn gezakt gedurende de afgelopen twee dagen. In minder dan 24 uur tijd is de koers van LUNA met zo’n 90% gekelderd en ook UST, een stablecoin, staat erg ver onder water. De Luna Foundation Guard doet er op dit moment alles aan om de orde weer te herstellen, maar het lijkt dweilen met de kraan open op dit moment.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Luna Foundation Guard

Naar aanleiding van de chaos omtrent Terra heeft de non-profit organisatie achter het project, de Luna Foundation Guard (LFG), geprobeerd om investeerders enigszins gerust te stellen en om oplossingen te zoeken voor de grote problemen die nu spelen. Zo wordt geprobeerd om zeker $1 miljard op te halen om als onderpand voor de UST stablecoin te gebruiken.

Dit in de hoop dat de “peg”, ofwel het feit dat UST weer $1 waard zal worden, te herstellen. Op het moment van schrijven is de waarde van UST slechts $0,42! Eerder deze week werd de peg met de Amerikaanse dollar al verloren, maar vannacht en vanochtend stortte de koers van UST, en daarmee ook die van LUNA, volledig in elkaar.

De oprichter en CEO van Terraform Labs, Do Kwon, heeft mondjesmaat informatie naar buiten gebracht op Twitter omtrent de zorgelijke situatie. Hoewel een duidelijk plan nog niet bekend is gemaakt, stelt Kwon dat hij en zijn team er alles aan doen om het Terra project weer terug op de rails te krijgen. Of dat ook gaat lukken moet uiteraard nog maar blijken.

LFG reserves

Voordat de ellende losbarstte had de Luna Foundation Guard een reserve opgebouwd ter waarde van ongeveer $4 miljard. Deze reserve zou worden gebruikt om te allen tijde de peg van de UST stablecoin te waarborgen. 

Ondertussen heeft de Luna Foundation Guard echter al bijna deze volledige reserve vrijgegeven. De balans van deze reserve zakte in korte tijd van meer dan $4 miljard tot slechts iets meer dan $100 miljoen. Dit terwijl UST nog altijd bijna 60% aan waarde heeft verloren ten opzichte van de dollar. Geen fraaie situatie dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie