Thom Derks Thom Derks
25/10/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 12:15

MakerDAO brengt $1,6 miljard aan USDC onder bij Coinbase

icon-altcoins
Altcoin nieuws
USDC stablecoin herstelt link en keer (kort) terug naar 1 dollar 

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

Coinbase krijgt op korte termijn 1,6 miljard dollar aan USD Coin (USDC) van MakerDAO in beheer. Hiertoe heeft de decentrale autonome organisatie (DAO) per stemming besloten. Bij Coinbase krijgt MakerDAO een rente van 1,5 procent op jaarbasis over de fondsen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Driekwart stemt voor

Het voorstel om de fondsen bij Coinbase onder te brengen werd uiteindelijk door 75 procent van de stemmers goedgekeurd. Dat bleek voldoende om het voorstel erdoor te krijgen. De 1,6 miljard dollar aan stablecoins komt binnen bij de institutionele tak van Coinbase, waar het een hogere rente ontvangt dan op het platform voor particulieren.

De 1,6 miljard dollar aan USDC vertegenwoordigt ongeveer 1/3e van de schatkist van MakerDAO die de DAI stablecoin dekt. Je kunt bij MakerDAO een DAI token aanmaken door USDC of andere crypto naar het smart contract te sturen.

MakerDAO verdient hier vervolgens geld aan door deze munten tegen een rente weg te zetten. Dit is over het algemeen het verdienmodel van stablecoins. Zij kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse staatsobligaties kopen, waar op dit moment een rente van ruim 4 procent tegenover staat. In eerste instantie betreft het stallen van de 1,6 miljard dollar aan stablecoins bij Coinbase een proefperiode.

Advertentie

Proefperiode tot einde van het jaar

Na de goedkeuring van het voorstel, staan de munten in ieder geval tot het einde van het jaar op de rekening bij Coinbase. Het grote beursplatform looft hiervoor dus een rente van 1,5 procent uit, maar verdient zelf uiteraard een hogere rente. De kans is aanwezig dat de inkomsten van Coinbase eerder rond de 4 procent op jaarbasis liggen.

Nu begrijp je meteen hoe bedrijven die stablecoins uitgeven daar ook geld aan kunnen verdienen. Verder is het voor beurzen natuurlijk aantrekkelijk om stablecoins aan te bieden om daarmee ook de handel soepeler te laten verlopen. Mensen kiezen er op bepaalde momenten immers voor om even aan de zijlijn te staan door zich in te dekken met de relatieve veiligheid van fiatgeld.

MakerDAO zal verder geen bewaarkosten betalen aan Coinbase, maar in principe betaalt het dat natuurlijk door het verschil tussen de rente die Coinbase vangt en uitdeelt aan zijn klanten. Nadat de proefperiode aan het einde van het jaar afloopt, stemt de DAO opnieuw over het thuis van de 1,6 miljard dollar aan stablecoins.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie