Thom Derks Thom Derks
25/10/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 12:15

MakerDAO brengt $1,6 miljard aan USDC onder bij Coinbase

icon-altcoins
Altcoin nieuws
USDC stablecoin herstelt link en keer (kort) terug naar 1 dollar 

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

Coinbase krijgt op korte termijn 1,6 miljard dollar aan USD Coin (USDC) van MakerDAO in beheer. Hiertoe heeft de decentrale autonome organisatie (DAO) per stemming besloten. Bij Coinbase krijgt MakerDAO een rente van 1,5 procent op jaarbasis over de fondsen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Driekwart stemt voor

Het voorstel om de fondsen bij Coinbase onder te brengen werd uiteindelijk door 75 procent van de stemmers goedgekeurd. Dat bleek voldoende om het voorstel erdoor te krijgen. De 1,6 miljard dollar aan stablecoins komt binnen bij de institutionele tak van Coinbase, waar het een hogere rente ontvangt dan op het platform voor particulieren.

De 1,6 miljard dollar aan USDC vertegenwoordigt ongeveer 1/3e van de schatkist van MakerDAO die de DAI stablecoin dekt. Je kunt bij MakerDAO een DAI token aanmaken door USDC of andere crypto naar het smart contract te sturen.

MakerDAO verdient hier vervolgens geld aan door deze munten tegen een rente weg te zetten. Dit is over het algemeen het verdienmodel van stablecoins. Zij kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse staatsobligaties kopen, waar op dit moment een rente van ruim 4 procent tegenover staat. In eerste instantie betreft het stallen van de 1,6 miljard dollar aan stablecoins bij Coinbase een proefperiode.

Advertentie

Proefperiode tot einde van het jaar

Na de goedkeuring van het voorstel, staan de munten in ieder geval tot het einde van het jaar op de rekening bij Coinbase. Het grote beursplatform looft hiervoor dus een rente van 1,5 procent uit, maar verdient zelf uiteraard een hogere rente. De kans is aanwezig dat de inkomsten van Coinbase eerder rond de 4 procent op jaarbasis liggen.

Nu begrijp je meteen hoe bedrijven die stablecoins uitgeven daar ook geld aan kunnen verdienen. Verder is het voor beurzen natuurlijk aantrekkelijk om stablecoins aan te bieden om daarmee ook de handel soepeler te laten verlopen. Mensen kiezen er op bepaalde momenten immers voor om even aan de zijlijn te staan door zich in te dekken met de relatieve veiligheid van fiatgeld.

MakerDAO zal verder geen bewaarkosten betalen aan Coinbase, maar in principe betaalt het dat natuurlijk door het verschil tussen de rente die Coinbase vangt en uitdeelt aan zijn klanten. Nadat de proefperiode aan het einde van het jaar afloopt, stemt de DAO opnieuw over het thuis van de 1,6 miljard dollar aan stablecoins.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie