Ivo Melchers Ivo Melchers
08/12/2022 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2022 16:02

Mastercard topman ziet ineenstorting FTX als ‘reset voor crypto’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Betalingsgigant Mastercard gaat ‘crypto consultancy’ diensten aanbieden

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Het instorten van FTX was een gebeurtenis wat niemand enkele maanden geleden zou geloven. Het heeft een financiële schokgolf veroorzaakt en het schaadt in zekere zin de algehele reputatie van de crypto-industrie. Onlangs kon je lezen dat de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), ondanks de implosie van FTX nog steeds optimistisch is over de toekomst en van mening is dat de industrie ‘gezonder’ is dan voor het omvallen van de beurs.

Om het vertrouwen in de industrie een zet in de goede richting te geven, had Binance kortgeleden een noodfonds voor crypto-bedrijven met liquiditeitsproblemen gelanceerd. Ook was de grootste crypto exchange ter wereld de eerste die had beloofd om transparant te zijn over hun reserves door middel van een zogeheten merkle-tree proof-of-reserves.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mastercard houdt vertrouwen

Grace Berkery, de director of startup engagement bij Mastercard, deelt de opinie van CZ en ziet het faillissement van FTX als een ‘reset moment’ voor de algehele industrie. Tijdens de ‘Benzinga’s Future of Crypto’ event gaf hij aan dat Mastercard nog steeds erg gelooft in de onderliggende technologie van de blockchain.

Berkerey gaf tevens aan dat ze niet denkt dat instituties de industrie uit de weg zullen gaan. In plaats daarvan zullen ze zich concentreren op het zorgvuldiger worden in de samenwerkingen, evenals het werken met bedrijven met bewezen staat van diensten. De focus zal meer liggen op wat de tastbare waarde is die je als bedrijf toevoegt.

Ze voegde eraan toe dat investeerders non-fungible tokens (NFT’s) en metaverse-inspanningen als een grote kans kunnen beschouwen, vooral als deze projecten de betrokkenheid en loyaliteit van klanten verhogen.

Advertentie

Mastercard Crypto Secure

Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat Mastercard een nieuwe tool had ontwikkeld voor banken en aanbieders van betaalkaarten om crypto-gerelateerde fraude aan te pakken. Het wordt ook wel ‘Crypto Secure’ genoemd en het draait op kunstmatige intelligentie en data van blockchains.

Crypto-gerelateerde fraude is in het afgelopen jaar nog een groot probleem en met Crypto Secure hoopt de internationale betalingsverwerker de reputatie van crypto omhoog te krikken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie