Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/03/2021 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:30

Nederlands top DJ-duo Bassjackers verkoopt binnen minuten voor meer dan $300.000 aan digitale NFT kunst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
nederlands_top_djs_bassjackers_verkoopt_binnen_enkele_minuten_voor_meer_dan_300000_digitale_NFT_kunst

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Het Nederlandse DJ- en producerduo Bassjackers is de eerste Nederlandse artiest die een non-fungible token (NFT) collectie uit heeft gebracht! Afgelopen zondag zag de ‘Les Pays Bass’ collectie het licht; een audiovisuele ervaring die de muziek van Bassjackers combineert met typisch Nederlandse visuals.

Bassjackers wist de gehele NFT-collectie binnen een aantal minuten te verkopen voor meer dan $250.000. Ook werd een uniek item geveild voor een bedrag van $77.500. Er werd vrijwel direct gehandeld in de door Bassjackers gelanceerde NFT’s. Zo worden items door de toenemende vraag, met een initiële waarde van $6.000 inmiddels voor meer dan $16.000 verhandeld. Voor lezers van Crypto Insiders komt het niet als verrassing dat NFT’s op het moment uitermate populair zijn.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT’s; om te verzamelen en mee te handelen

NFT’s, of voluit non-fungible tokens, zijn niet-vervangbare digitale verzamelobjecten die draaien op blockchain-technologie. Waar je vroeger misschien flippo’s of voetbalplaatjes kon sparen is het in de tijd van blockchain-technologie mogelijk om unieke, digitale verzamelobjecten te sparen en te verhandelen. Zo begon CryptoKitties hier in 2018 al mee, verkocht popster Grimes – vriendin van Tesla CEO Elon Musk – haar nieuwe NFT kunstcollectie voor maar liefst $5,8 miljoen en werd een volledig digitaal NFT-kunstwerk via het veilinghuis van Christie’s verkocht voor maar liefst $69,3 miljoen. Nu is Bassjackers officieel de eerste Nederlandse artiest die een succesvolle NFT heeft gelanceerd.

Middels een NFT kan je je er ook voor zorgen dat je je als fan op een nieuwe manier aan je favoriete artiest kan verbinden. 

Mocht er bijvoorbeeld een NFT van Radiohead – Fake Plastic Trees komen, zou ik daar gelijk op bieden of een stukje kopen

Aldus Ralph van Hilst van Bassjackers. Hij vervolgt over de onlangs uitgebrachte NFT:

Ik vind dat een van de mooiste composities en zou trots zijn daar iets van te hebben, het is die emotie waar het om draait.

Advertentie

Les Pays Bass, de NFT-collectie van Bassjackers

Les Pays Bas is Frans voor Nederland, waar Bassjackers vandaan komt. Les Pays Bass, met een extra ‘s’, staat voor ‘Land van Bass’. Wie de muziek van Bassjackers kent weet dat bas een sleutelelement is in de muziek; waardoor je de muziek niet alleen hoort maar ook voelt. De Le Pays Bass collectie, mede-gecreëerd door gerenommeerd visuals artiest Gergo Szabo, geeft middels beeld een representatie van de muziek van Bassjackers en hun Nederlandse roots die veel invloed heeft gehad op de muzikale stijl. 

nederlands_top_djs_bassjackers_verkoopt_binnen_enkele_minuten_voor_meer_dan_300000_digitale_NFT_kunst_tomorrowland

Afbeelding 1: Marlon Flohr van Bassjackers op de mainstage van Tomorrowland

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Over Bassjackers

Bassjackers begon in 2007 en werd opgericht door Waalwijkers Ralph van Hilst en Marlon Flohr. Marlon treedt wereldwijd op als DJ en Ralph neem het produceren van de muziek voor zijn rekening. Op dit moment staat Bassjackers op plek 29 in de DJ Mag Top 100, staan ze op de grootste podia wereldwijd zoals Tomorrowland en hebben ze samengewerkt met artiesten als Martin Garrix en Snoop Dogg. 

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie