Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2021 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2021 07:10

Popster Grimes verkoopt NFT kunstcollectie op Ethereum voor bijna $6 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Popster Grimes verkoopt NFT kunstcollectie op Ethereum voor bijna $6 miljoen

Popster Claire Elise Boucher, beter bekend als Grimes, heeft haar nieuwe ‘getokeniseerde kunstcollectie’ voor maar liefst $5,8 miljoen verkocht.

De Canadese zangeres heeft 10 verschillende digitale kunstwerken verkocht als zogeheten non-fungible tokens (NFT’s). NFT’s zijn een nieuw vorm van cryptografische verzamelobjecten die gebonden zijn aan een unieke code op de blockchain van Ethereum (ETH). Hiermee kunnen mensen bewijzen dat zij de enige ‘echte’ versie van een digitaal object hebben.

De collectie van Grimes, genaamd ‘WarNymph,’ werd samen met broer Mac Boucher gemaakt. Zeven van de tekeningen werden in een open trekking verkocht. 100 kopieën van elke tekening werden voor $20 per stuk verkocht. Meer dan 13.000 mensen deden aan deze trekking mee.

Daarnaast werden nog twee kunstwerken verkocht in een stille veiling. Hiervan werden 10 kopieën verkocht voor maar liefst $77.000 tot $111.000 per stuk. Dan was er nog een reguliere veiling voor het neusje van de zalm. Deze tekening, genaamd ‘Death of the Old,’ verkocht voor maar liefst $389.000. De veiling duurde naar verluidt maar 20 minuten voordat alles verkocht was.

“WarNymph is de godin van Neo-Genesis. Ze vecht tegen de vernietigende kracht van verouderde ideeën en systemisch verval die de toekomst bedreigen. Ze belichaamt de kracht van voortdurende regeneratie die zich manifesteert in een staat van oneindige kindertijd waarin ze haar oude huid van corruptie afwerpt.”

Aldus de beschrijving van de collectie op Nifty Gateway, waar de veilingen werden gehouden. Nifty Gateway is een soort marktplaats voor NFT’s, opgericht door de Winklevoss tweeling. Grimes, die zichzelf nu ‘Crypto Queen’ op Twitter noemt, is overigens de vriendin van Tesla CEO Elon Musk. Tesla investeerde een maand geleden $1,5 miljard in bitcoin (BTC) terwijl Musk zelf voornamelijk over Dogecoin (DOGE) op Twitter praat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie