Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2021 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2021 07:10

Popster Grimes verkoopt NFT kunstcollectie op Ethereum voor bijna $6 miljoen

Nieuws
Popster Grimes verkoopt NFT kunstcollectie op Ethereum voor bijna $6 miljoen

Popster Claire Elise Boucher, beter bekend als Grimes, heeft haar nieuwe ‘getokeniseerde kunstcollectie’ voor maar liefst $5,8 miljoen verkocht.

De Canadese zangeres heeft 10 verschillende digitale kunstwerken verkocht als zogeheten non-fungible tokens (NFT’s). NFT’s zijn een nieuw vorm van cryptografische verzamelobjecten die gebonden zijn aan een unieke code op de blockchain van Ethereum (ETH). Hiermee kunnen mensen bewijzen dat zij de enige ‘echte’ versie van een digitaal object hebben.

De collectie van Grimes, genaamd ‘WarNymph,’ werd samen met broer Mac Boucher gemaakt. Zeven van de tekeningen werden in een open trekking verkocht. 100 kopieën van elke tekening werden voor $20 per stuk verkocht. Meer dan 13.000 mensen deden aan deze trekking mee.

Daarnaast werden nog twee kunstwerken verkocht in een stille veiling. Hiervan werden 10 kopieën verkocht voor maar liefst $77.000 tot $111.000 per stuk. Dan was er nog een reguliere veiling voor het neusje van de zalm. Deze tekening, genaamd ‘Death of the Old,’ verkocht voor maar liefst $389.000. De veiling duurde naar verluidt maar 20 minuten voordat alles verkocht was.

“WarNymph is de godin van Neo-Genesis. Ze vecht tegen de vernietigende kracht van verouderde ideeën en systemisch verval die de toekomst bedreigen. Ze belichaamt de kracht van voortdurende regeneratie die zich manifesteert in een staat van oneindige kindertijd waarin ze haar oude huid van corruptie afwerpt.”

Aldus de beschrijving van de collectie op Nifty Gateway, waar de veilingen werden gehouden. Nifty Gateway is een soort marktplaats voor NFT’s, opgericht door de Winklevoss tweeling. Grimes, die zichzelf nu ‘Crypto Queen’ op Twitter noemt, is overigens de vriendin van Tesla CEO Elon Musk. Tesla investeerde een maand geleden $1,5 miljard in bitcoin (BTC) terwijl Musk zelf voornamelijk over Dogecoin (DOGE) op Twitter praat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie