Roy van Krieken Roy van Krieken
13/08/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2021 06:08

NFT-project Fame Lady Squad biedt excuses aan: ‘Sorry voor de leugen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT-project Fame Lady Squad biedt excuses aan Sorry voor de leugen

Foto: Primakov/Shutterstock

De wereld van non-fungible tokens (NFT) is het afgelopen jaar behoorlijk in de schijnwerpers komen te staan. Nog altijd is de interesse in verschillende NFT-projecten ontzettend hoog. Een van die projecten is Fame Lady Squad.

Nieuw Nederlands crypto project groeit als kool en gaat voor meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Fame Lady Squad

Dit project is een NFT collectie dat gebaseerd is op het Ethereum (ETH) netwerk. De eerste NFT’s werden in juli gelanceerd en het claimde het eerste project te zijn dat NFT’s van ‘vrouwelijke avatars’ aanbood. 

Er werden in totaal 8.888 NFT’s aangeboden. Allemaal variaties van verschillende avatars van vrouwelijke figuren. Daarnaast werd geclaimd dat de ontwikkelaars achter het project drie vrouwen waren: Cindy, Kelda en Andrea.

Deze NFT’s werden warm onthaald door de NFT gemeenschap en de interesse in het project en de prijs van de NFT’s steeg enorm. Het project werd zelfs benoemd in het Amerikaanse nieuwsplatform The New Yorker.  

Het leek erop dat de toekomst van het project er erg rooskleurig uit zou zien.

Advertentie

Gebaseerd op een leugen

Onlangs kwamen er echter grote twijfels naar boven over de achtergrond van het project. Enkele gebruikers op Twitter kwamen er langzaam achter dat de ontwikkelaars van Fame Lady Squad niet helemaal eerlijk zijn geweest.

Het team achter Fame Lady Squad zou namelijk nog een aantal andere projecten hebben waar bijna dagelijks nieuwe NFT’s op uitgebracht werden. Uiteindelijk zou Twitter gebruiker FedorLinnik bewijs leveren dat een groep mannen uit Rusland achter Fame Lady Squad en enkele andere projecten zat.

In eerste instantie ontkende Fame Lady Squad de aantijgingen, maar intussen is er schuld bekend. 

https://twitter.com/FameLadySquad/status/1425176693392687108

Ook een ander project van de groep ontwikkelaars, Cyber City Girls Club, heeft via Twitter schuld bekend en excuses aangeboden. Andere projecten die worden gelinkt aan dezelfde groep ontwikkelaars liggen eveneens onder vuur.

Al met al is dit slecht nieuws voor de NFT gemeenschap. Vooral de mensen die de NFT’s van de desbetreffende projecten hebben aangeschaft voelen zich benadeeld. De prijzen van NFT’s van Fame Lady Squad zijn inmiddels gekelderd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie