Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 13:22

NFT gekte zet door: plaatjes van rotsen op Ethereum verkopen nu voor honderdduizenden per stuk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT gekte zet door plaatjes van rotsen op Ethereum verkopen nu voor honderdduizenden per stuk

Foto: Primakov/Shutterstock

De gekte omtrent de non-fungible tokens (NFT’s) markt gaat weer een stap verder. Ditmaal gaat het om een collectie van digitale tekeningen van rotsen, genaamd ‘EtherRocks.’

De laatste dagen zijn deze EtherRocks voor exorbitante prijzen verkocht. Twitteraccount EtherRock Price meldt dat afgelopen nacht EtherRock nummer 42 voor maar liefst zelfs $131 duizend werd verkocht en dat was niet de eerste:

Ja, dat lees je goed: plaatjes van rotsen worden momenteel verkocht voor honderdduizenden dollars per stuk. EtherRocks zijn eigenlijk een van de oudste NFT’s op de markt. De NFT’s lanceerde al in 2017, kort na de bekende CryptoPunks, die nu zelfs voor miljoenen per stuk verkopen, maar trok in eerste instantie weinig aandacht.

Er bestaan maximaal 100 EtherRocks in de wereld. Buiten een iets andere kleurtje, zijn ze echter allemaal vrijwel hetzelfde en doen ze eigenlijk helemaal niets. Veel mensen zijn natuurlijk extreem verbaasd hierover. Volgens velen is dit een duidelijk teken van een zeepbel die elk moment kan knappen. Dat werd echter eerder dit jaar ook al beweerd, maar ondertussen blijft de NFT markt alsmaar doorgroeien.

“Ether Rocks zijn het ultieme oppotmiddel en afdekking tegen inflatie. Er zijn 7 miljard mensen in de wereld, 21 miljoen bitcoins – maar er zijn slechts 100 EtherRocks in de wereld. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als institutioneel geld in de rotsen begint te stromen? Het is een kwestie van tijd voordat een Rocks ETF wordt goedgekeurd.”

Aldus Ran Neuner, die de draak steekt met bitcoin (BTC) en NFT’s. Zelfs de beroemde bokser Mike Tyson waagt zich nu aan de NFT markt en lanceert een eigen collectie:

Onlangs kwam naar buiten dat ook bekende namen als Spider-Man, popzangeres Katy Perry, voetbalclub Juventus, modehuis Dolce & Gabbana en zelfs Coca-Cola nu NFT’s verkopen. OpenSea, een van de grootste NFT marktplaatsen, brak vorige week records aan handelsvolumes. Axie Infinity, het Pokémon-achtige NFT spel, werd onlangs het eerste NFT platform dat een volume van $1 miljard bereikte. Het Ethereum netwerk had het recent zelfs even zwaar door de verkoop van ‘Stoner Cats’ NFT’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement