Kevin Schijven Kevin Schijven
09/08/2021 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 15:29

Axie Infinity, het Pokémon spel op Ethereum, is het eerste NFT platform dat volume van $1 miljard bereikt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity, het Pokémon spel op Ethereum, is het eerste NFT platform dat volume van $1 miljard bereikt

Axie Infinity (AXS), het Pokémon-achtige non-fungible token (NFT) computerspel op Ethereum (ETH), blijft enorm hard doorgroeien. Volgens gegevens van CryptoSlam is Axie Infinity het eerste NFT platform dat een handelsvolume van $1 miljard heeft bereikt:

Axie Infinity explodeerde deze zomer en steeg eind juli al NBA Top Shot en CryptoPunks voorbij qua volume. De NFT markt leek begin van de zomer af te koelen, maar is de laatste tijd juist weer extreem hard aan het groeien en records aan het breken.

Vorige week kondigde Sky Mavis, de ontwikkelaar Axie Infinity, aan dat het spel al meer dan 1 miljoen actieve dagelijkse spelers had bereikt. De ontwikkelaar meldde daar echter bij dat niet alle mensen, die het spel downloadde, ook daadwerkelijk Axie monsters bezitten. Desondanks had Axie Infinity moeite met de enorme drukte en lagen servers er afgelopen week vaker uit.

Axie Infinity laat zijn spelers, net als in Pokémon, monsters verzamelen, maar door het gebruik van NFT’s zijn deze monsters verbonden aan een unieke code die iedereen kan verifiëren. Dat geeft de monsters in de ogen van de spelers monetair waarde.

Het maakt het spel echter ook erg duur. De meeste Pokémon spellen kunnen voor onder $60 gekocht worden, terwijl een enkele Axie monster je al meerdere honderden dollars/euro’s kan kosten. De prijzen kunnen zelfs tot de duizenden oplopen en je hebt er minimaal drie nodig om het spel te spelen.

Het verschil is dat spelers de monsters weer kunnen doorverkopen en (hopelijk) zelfs winst kunnen maken. Ook digitaal onroerend goed kan gekocht en verkocht worden in de wereld van Axie Infinity. Zo maakte vorige maand iemand 9.200% winst op zijn virtueel stuk grond.

Ook de AXS koers schoot in juli keihard omhoog. De prijs lag op 1 juli nog rond $5 en bereikte een all-time high (ATH) van $52,2 op 27 juli. Dat was een stijging van bijna 1.000% in minder dan een maand.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie