Roy van Krieken Roy van Krieken
07/08/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 18:11

Axie Infinity (AXS) bereikt 1 miljoen gebruikers, groeit met een factor 10 sinds juni

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity (AXS) bereikt 1 miljoen gebruikers, groeit met een factor 10 sinds juni

De koers van Axie Infinity (AXS) heeft de laatste tijd een enorme stijging laten zien. Dit terwijl de algehele crypto markt al maanden in dezelfde price range vastzat. Axie Infinity is een spel waarin spelers digitale beestjes, Axie’s, kunnen verzamelen. Het spel is gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk en non-fungible tokens (NFT) staan centraal.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enorme groei

Niet alleen de koers van Axie Infinity is enorm gestegen de afgelopen maanden. Ook de hoeveelheid gebruikers is explosief gestegen. Volgens ontwikkelaar Sky Mavis heeft het spel al 1 miljoen actieve dagelijkse gebruikers op dit moment. Zeker tweederde van de gebruikers bevindt zich op Android en de rest voornamelijk op Windows.

Vooral de snelheid waarmee de hoeveelheid gebruikers is gegroeid is opmerkelijk. Op 8 juni stelde Mavis dat er iets meer dan 100.000 actieve dagelijkse gebruikers op het platform waren. In slechts twee maanden tijd is dat getal dus met een factor 10 gegroeid. 

Advertisement

NFT wallets

Hoewel het spel gratis te downloaden is zijn gebruikers wel genoodzaakt om een team van drie Axie’s samen te stellen voordat er daadwerkelijk gespeeld kan worden. Deze Axie’s zijn als NFT te koop en kosten per stuk zo’n $200 tot enkele duizenden dollars. Niet goedkoop dus. 

Op 2 augustus heeft Mavis bekend gemaakt hoeveel wallets daadwerkelijk in het bezit zijn van deze Axie’s. Toen waren dit zeker 836.000 wallets. Het lijkt er dus op dat een significant deel van de dagelijkse actieve gebruikers ook in het bezit is van deze NFT’s.

Volgens de marketplace van Axie Infinity is het NFT transactie volume van de afgelopen dagen een gigantische $1 miljard. CryptoSlam, stelt echter dat dit volume slechts $740 miljoen is. Feit blijft, dit zijn enorme getallen en getuigt van de mate waarin het spel groeit.

De snelle groei van het spel is ook terug te zien in de koers van de governance token AXS. Op 1 januari van dit jaar was de prijs van AXS $0,59. Op een gegeven moment aan het einde van juli was dit gestegen tot $52. Dat is een stijging van 8700%.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement