Roy van Krieken Roy van Krieken
20/06/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2021 18:04

Juventus gaat in zee met NFT Pro en duikt de wereld van NFT’s in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Juventus gaat in zee met NFT Pro en duikt de wereld van NFT’s in

De Italiaanse voetbal reus Juventus heeft op de officiële website aangekondigd dat zij vanaf 27 juni non-fungible tokens (NFT) gaan aanbieden. NFT’s onderscheiden zich van andere coins of tokens omdat zij uniek zijn. Als jij een bepaalde NFT bezit, dan ben jij de enige. Niemand anders kan diezelfde NFT bezitten. Dit wordt nonfungibility genoemd. 

Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT Pro

Juventus bevestigt dat de eerste NFT die beschikbaar zal zijn gebaseerd is op het thuisshirt waar de club het komende seizoen in zal spelen. Daarnaast zullen de spelers van Juventus de digitale versie van het shirt signeren. Het moet tevens het 10 jarig bestaan van het Allianz Stadium vieren. Verdere details ontbreken nog en deze zullen naar buiten komen naarmate de lanceerdatum dichterbij komt.

Op Twitter maakte de voetbalclub uit Turijn bekend dat de NFT’s beschikbaar zullen zijn op de NFT Pro marktplaats. 

De hoogste bieder ontvangt naast de unieke, gesigneerde digitale versie van het thuisshirt ook een volledig verzorgde VIP ervaring. Hij/zij zal ergens tijdens het volgende voetbalseizoen worden uitgenodigd.

Advertentie

Sport en NFT’s: een goede combinatie

Dit is niet de eerste keer dat grote sport clubs in zee gaan met NFT platforms om dergelijke tokens aan fans en verzamelaars aan te bieden. Ook Juventus heeft al eerder een partnership gesloten met een NFT bedrijf.

Aan het einde van het vorige jaar en het begin van dit jaar kwam naar buiten dat een grote hoeveelheid voetbalclubs zich hadden aangesloten bij SoRare. Een fantasie voetbalspel op de Ethereum blockchain. Meer dan 140 voetbalclubs doen mee aan dit project.

De COVID-19 pandemie heeft er voor gezorgd dat veel grote voetbalclubs, en sportclubs in het algemeen, veel geld verloren. Het lijkt erop dat veel van deze organisaties op zoek zijn naar een manier om de geleden verliezen te compenseren. Veelal wordt dit gedaan door de verkoop van digitale fan tokens. Zelfs de organisatie van de Olympische Spelen maakte onlangs bekend in zee te zijn gegaan met de verkoop van NFT’s.

Juventus gaat de uitgave van NFT’s nu dus verder uitbreiden door een partnership te hebben gesloten met NFT Pro. Of het vooral fans van Juventus zijn of verzamelaars die hier warm van worden moet nog maar blijken. Voor de financiële gesteldheid van de club zal dit in ieder geval weinig uitmaken. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie