Timo Bult Timo Bult
18/12/2020 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2020 14:04

Ethereum (ETH) voetbalspel strikt Real Madrid, deze FC Barcelona-speler investeert miljoenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) voetbalspel strikt Real Madrid, Piqué investeert miljoenen

Foto: leksiv/Shutterstock

Het bekende op Ethereum (ETH) gebaseerde fantasievoetbalspel heeft een binnen de voetbalwereld bekende investeerder aangetrokken. Daarnaast wist het project weer een grote voetbalclub te strikken!
Sorare is een voetbalspel dat wordt gespeeld met voetbalkaartjes. Deze kaarten staan opgeslagen op de Ethereum blockchain als non-fungible tokens (NFT’s) en dus zijn ze schaars, waardoor de kaarten ook monetaire waarde hebben.
Het project werkt op dit moment samen met meer dan 100 voetbalclubs wereldwijd, waaronder grote namen als FC Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma. De samenwerking met deze clubs betekent dat Sorare officieel voetbalkaarten mag uitgeven met daarop de spelers van de club.
In een recente persconferentie werd bekend dat speler van FC Barcelona Gerard Piqué $4,3 miljoen in het project heeft geïnvesteerd. Daarnaast gaat Piqué aan de slag als strategisch adviseur voor Sorare. Tijdens de persconferentie via Zoom zei Piqué:

“Ik vind het een geweldig project, want het is de volgende stap. Het is het heden en de toekomst, en de volgende generaties zullen dit soort activa of digitale kaarten verzamelen.”

Hij voegde daaraan toe dat Sorare een nieuwe inkomstenbron is voor clubs. Zij kunnen dankzij het project hun merk en spelers naar een nieuwe markt brengen.

Real Madrid stapt aan boord

Daarnaast was er nog meer goed nieuws voor Sorare. De grote rivaal van FC Barcelona, Real Madrid, heeft namelijk aangekondigd ook samen te gaan werken met Sorare!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie