Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Italiaanse voetbalclub AS Roma komt met fan token op de blockchain

Volgens berichtgeving van Insider Sport gaat de Italiaanse voetbalclub AS Roma blockchain-technologie gebruiken om fans van de club tegemoet te komen. De club zal het voor fans mogelijk maken om digitale verzamelkaarten te kopen, verkopen en verhandelen. De kaarten bevatten de real-time statistieken van spelers. Voor het initiatief is de voetbalclub, met bijna 300 miljoen wereldwijde fans, gaan samenwerken met het Franse softwarebedrijf Sorare. Laatstgenoemde heeft financiële hulp ontvangen van ConsenSys om haar blockchain-platform te ontwikkelen.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en bekijk als eerste onze gratis video’s!
abonneren_youtube


- Advertentie -

Met de kersverse samenwerking wordt het mogelijk om een grote groep gebruikers kennis te laten maken met de toepassingen van blockchain-technologie. Mede-oprichter en CEO van Sorare, Nicolas Julia, liet weten dat het hun doel is om met de beste voetbalclubs van de wereld samen te werken. Zo zei hij:

Vol trots zijn we een samenwerking aangegaan met een Italiaanse zwaargewicht en we danken hen voor hun vertrouwen in Sorare. We zien dit als een nieuwe belangrijke stap van onze visie om samen te werken met de beste voetbalclubs ter wereld.

Naast dat de nieuwe samenwerking ervoor moet zorgen dat fans kaarten kunnen uitwisselen, kunnen ze ook worden aangekocht en verkocht voor cryptocurrencies. Er zullen ook veilingen op het platform plaatsvinden waarbij zeldzamere kaarten zullen worden verhandeld. Ook zullen fans prijzen kunnen winnen door mee te doen aan spellen en wedstrijden.

Fans zullen zich tevens kunnen mengen in beslissingen van de club. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stemming voor welke speler een Q&A-sessie gaat houden

Voetbalclub AS Roma hoopt met de samenwerking te kunnen werken aan branding; iets waar meer voetbalclubs volgens Insider Sport aan willen werken. De club hoopt beter te vertegenwoordigd in andere economische sectoren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.311,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.281,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.342,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.344,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.357,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.311,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.281,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.342,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.344,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.357,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...