Italiaanse_voetbalclub_AS_Roma_komt_met_fan_token_op_de_blockchain

Italiaanse voetbalclub AS Roma komt met fan token op de blockchain

Volgens berichtgeving van Insider Sport gaat de Italiaanse voetbalclub AS Roma blockchain-technologie gebruiken om fans van de club tegemoet te komen. De club zal het voor fans mogelijk maken om digitale verzamelkaarten te kopen, verkopen en verhandelen. De kaarten bevatten de real-time statistieken van spelers. Voor het initiatief is de voetbalclub, met bijna 300 miljoen wereldwijde fans, gaan samenwerken met het Franse softwarebedrijf Sorare. Laatstgenoemde heeft financiële hulp ontvangen van ConsenSys om haar blockchain-platform te ontwikkelen.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en bekijk als eerste onze gratis video’s!
abonneren_youtube


Met de kersverse samenwerking wordt het mogelijk om een grote groep gebruikers kennis te laten maken met de toepassingen van blockchain-technologie. Mede-oprichter en CEO van Sorare, Nicolas Julia, liet weten dat het hun doel is om met de beste voetbalclubs van de wereld samen te werken. Zo zei hij:

Vol trots zijn we een samenwerking aangegaan met een Italiaanse zwaargewicht en we danken hen voor hun vertrouwen in Sorare. We zien dit als een nieuwe belangrijke stap van onze visie om samen te werken met de beste voetbalclubs ter wereld.

Advertentie

Naast dat de nieuwe samenwerking ervoor moet zorgen dat fans kaarten kunnen uitwisselen, kunnen ze ook worden aangekocht en verkocht voor cryptocurrencies. Er zullen ook veilingen op het platform plaatsvinden waarbij zeldzamere kaarten zullen worden verhandeld. Ook zullen fans prijzen kunnen winnen door mee te doen aan spellen en wedstrijden.

Fans zullen zich tevens kunnen mengen in beslissingen van de club. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stemming voor welke speler een Q&A-sessie gaat houden

Voetbalclub AS Roma hoopt met de samenwerking te kunnen werken aan branding; iets waar meer voetbalclubs volgens Insider Sport aan willen werken. De club hoopt beter te vertegenwoordigd in andere economische sectoren.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.718,29 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.629,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.652,46 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.677,89 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.678,78 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.698,58 Kopen
Laatste nieuws