Roy van Krieken Roy van Krieken
04/06/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 18:15

Olympische Spelen betreden de crypto-wereld, IOC komt met eigen NFT’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Olympische Spelen betreden de crypto-wereld, IOC komt met eigen NFT’s

Een aantal maanden geleden was de handel in NFT’s helemaal de rage. Toen de totale markt behoorlijk corrigeerde groeide de de NFT markt juist met een drievoud. Verzamelaars, handelaren, gamers en artiesten bleven handelen alsof er niets gebeurd was. Dat maakte de NFT markt toch vrij uniek de afgelopen tijd. Ook steeds meer grote bedrijven gaan zich bezighouden met NFT’s. Laatst kwam nog naar buiten dat GameStop een groot NFT platform op Ethereum (ETH) aan het bouwen is.

Opnieuw komt een grote naam met de aankondiging gebruik te gaan maken van NFT’s. Het Internationaal Olympisch Committee (IOC) is van plan om later deze maand ‘Olympic Pins’ uit te geven in NFT vorm.  Het IOC is een non-profit organisatie met het doel om een betere wereld te creëren door middel van sport. Het IOC is ook het hoogste overkoepelende orgaan van de Olympische Spelen.

Het IOC heeft hiervoor een partnership gesloten met nWay. nWay is een uitgever, ontwikkelaar en tech platform dat al eerder met grote partijen in zee ging. Het bedrijf heeft gewerkt aan een groot aantal mobiele games, console games en online games. Ze hebben zelfs bijgedragen aan de ontwikkeling van enkele gehuisveste namen binnen de game- en entertainmentindustrie zoals FIFA, Star Wars en Power Rangers.

De NFT’s van het IOC zullen op het platform van nWay nWayPlay worden uitgegeven vanaf 17 juni. Ze zullen onder andere historische gebeurtenissen in de rijke geschiedenis van de Olympische Spelen afbeelden. Ook zal het mogelijk zijn de NFT’s te verdienen door het spelen van een online spel in het thema van de Spelen dat in 2022 beschikbaar zal zijn. De prijzen van de NFT’s zullen tussen de $9 en $499 dollar liggen.

Wederom een voorbeeld van adoptie van NFT’s door een behoorlijk gevestigde naam. Het lijkt er dan ook op dat dit hoofdstuk in de wereld van cryptocurrencies nog niet klaar is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie