Roy van Krieken Roy van Krieken
02/10/2021 14:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2021 14:29

NFT spel Axie infinity (AXS) lanceert staking service met enorme jaarlijkse rente, koers stijgt 70%

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Primakov/Shutterstock

 

Axie Infinity (AXS) is een project dat het afgelopen jaar behoorlijk naam heeft gemaakt. De koers van Axie Infinity schoot door het dak en het spel heeft volgens de oprichter en het bedrijf achter het spel, Sky Mavis, onlangs meer dan 1 miljoen actieve dagelijkse gebruikers behaald. Daarnaast zijn er al voor zo’n $2,1 miljard aan Axie Infinity NFT’s verkocht.

Het is een soort pokemon-achtig spel waar non-fungible tokens (NFT) centraal staan en het is gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Spelers kunnen digitale beestjes kopen als NFT en kunnen hiermee spelen op allerlei manieren. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Axie Infinity Staking

Gisteren maakte het team achter Axie Infinity bekend dat zij een nieuwe staking service gelanceerd hadden. Dit is niet zomaar een staking service, want volgens Axie infinity zijn er jaarlijkse rentes van zo’n 385% mogelijk!

Vrij snel werd er door investeerders al zo’n $1,17 miljard vastgezet in het staking contract van Axie Infinity. Belangrijk om te vermelden is het feit dat naarmate er meer mensen meedoen aan het staking contact, de jaarlijkse rentepercentages lager worden. Inmiddels staat dit percentage op 226%. Nog steeds niet mis.

AXS is ook de ‘governance token’ van Axie Infinity. Dat wil zeggen dat je door het bezitten van AXS kunt stemmen over toekomstige updates en het beheer van het platform. Dit maakt staken nog interessanter, omdat je op de deze manier door middel van staken ook nog eens inspraak in het project verkrijgt.

Advertentie

Axie Infinity blijft groeien

De koers van AXS maakte als gevolg van deze nieuwe bekendmaking een flinke sprong. Binnen 24 uur steeg de koers zo’n 38,5%. Gedurende de hele week staat de koers van Axie Infinity al zo’n 70% in de plus. Hiermee is het een van de best presterende cryptocurrencies van de afgelopen tijd.

De marktkapitalisatie van het project gaat eveneens door het dak. Volgens het onderzoeksbedrijf Messari staat deze marktkapitalisatie op dit moment op zo’n $29,9 miljard. Dit betekent dat Axie Infinity op de vijfde plek staat van grootste gaming bedrijven ter wereld.

 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie