Roy van Krieken Roy van Krieken
06/08/2021 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 19:59

Nieuwe mijlpaal voor Tezos (XTZ): Granada netwerk update lancering succesvol

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe mijlpaal voor Tezos (XTZ) Granada netwerk update lancering succesvol

Tezos (XTZ), het project dat onlangs sponsor werd van Max Verstappen en Red Bull Racing, is de laatste tijd ongestoord bezig geweest om verbeteringen aan het netwerk aan te brengen. 

Een van die aankomende verbeteringen was de Granada update. Inmiddels heeft het team achter Tezos laten weten dat de lancering van Granada succesvol verlopen is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Granada update live

Het gedecentraliseerde project heeft met Granada de zevende grote update van het netwerk uitgevoerd. Deze upgrade heeft bestaande algoritmes vervangen door verbeterde versies en zodoende zijn de block times van het netwerk gehalveerd. Van zo’n 60 naar 30 seconden.

Ook zorgt Granada ervoor dat smart contracts op het netwerk efficiënter worden uitgegeven. Als gevolg hiervan zijn de gas fees met een factor drie tot zes minder geworden. Serieuze verbeteringen dus! 

Daarnaast voegt Granada ook een experiment aan het netwerk toe, het zogenaamde liquidity banking. Dit experiment moet uitwijzen of gedecentraliseerde netwerken zoals Tezos gebruikers door middel van drijfveren kunnen overtuigen om liquiditeit aan het netwerk toe te voegen. Deze drijfveer is in dit geval 2,5 XTZ voor elk block dat wordt gemined.

https://twitter.com/tezos/status/1423588645785776129

Een van de grote pluspunten van Tezos is het feit dat het netwerk zichzelf kan updaten zonder dat er zogenaamde forks gemaakt moeten worden. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat het proces van updaten voor het Tezos netwerk een fluitje van een cent is.

Advertentie

Snelle groei van Tezos

Tezos heeft het afgelopen jaar een sterke drang om verder te groeien laten zien. Granada is al de derde grote update van dit jaar en de activiteit van smart contracts op het netwerk groeit sterk naarmate meer partijen in zee gaan met Tezos.

Ook is Tezos met beide benen de wereld van non-fungible tokens binnengestapt. Een tijdje terug sloot Tezos partnerships met de Formule 1 teams Red Bull Racing en Mclaren om NFT’s te creëren en op de markt te brengen. Beide teams gaven aan voor Tezos te hebben gekozen door de klimaat vriendelijkheid van het netwerk.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er nieuwe grote partnerships gesloten worden door Tezos. De toekomst van het project ziet er in ieder geval rooskleurig uit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie