Timo Bult Timo Bult
17/06/2021 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2021 16:35

Formule 1-team McLaren gaat samenwerking aan met Tezos (XTZ), koers stijgt licht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Formule 1-team McLaren gaat samenwerking aan met Tezos (XTZ), koers stijgt licht

Foto: Gregory Reed/Shutterstock

Steeds meer teams en sportclubs nemen de stap om non-fungible tokens (NFT’s) te lanceren. Zo ook het Formule 1-team van McLaren! Het team met zijn oranje bolides waarin Lando Norris en Daniel Ricciardo voor de overwinning racen, kondigde vandaag aan met Tezos (XTZ) samen te gaan werken aan een nieuw NFT-platform voor zijn fans.

Een NFT is een crypto token die uniek is. Als je 1 bitcoin ruilt voor 1 andere bitcoin, dan is de bitcoin die je nu hebt eigenlijk hetzelfde als de bitcoin die je eerst had. Dit noemen we fungibility. Non-fungibility betekent daarentegen dat de tokens niet direct om te wisselen zijn voor een ander. Ze zijn namelijk uniek. Lees hier verder over NFT’s!

Deze unieke crypto tokens bieden sportteams een interessante oplossing om de ervaring voor fans nog leuker te maken. Tezos is voor de komende jaren Technical Partner geworden van McLaren, een samenwerking die zowel Formule 1 als INDYCAR en esports bestrijkt. De twee zullen aan een NFT-platform werken waarop de ervaringen van fans centraal staat. In de aankondiging werden geen verdere details bekendgemaakt over dit platform. Ook zal het logo van Tezos op de kleding van de twee racers te zien zijn.

Wel laat McLaren weten voor Tezos te hebben gekozen vanwege het lage elektriciteitsverbruik van het netwerk. Tezos is een Proof-of-Stake (PoS) blockchain en verbruikt hierdoor veel minder energie dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In de aankondiging laat Lindsey Eckhouse van McLaren weten:

“Tezos en McLaren Racing die samenwerken om een ​​uniek, op fans gericht NFT-platform te creëren, is een innovatieve stap in een geweldige en zich snel ontwikkelende industrie. Bij McLaren staan ​​we erom bekend dat we fans centraal stellen bij alles wat we doen, en dit is een nieuwe samenwerking die ons in staat stelt een ruimte te betreden waar fans belangrijke onderdelen van ons team kunnen bezitten. We kijken ernaar uit om het platform met Tezos te lanceren om op maat gemaakte NFT’s te creëren met onze Formule 1, INDYCAR en esports-teams.”

De XTZ koers ziet een kleine positieve beweging na het nieuws. De koers steeg ten opzichte van 24 uur geleden met 8% in waarde.

Tezos is populair bij de Formule 1-teams. In mei maakte Red Bull Racing nog bekend eenzelfde soort samenwerking aan te zijn gegaan met Tezos.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie