Simon Bosch Simon Bosch
29/05/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2024 18:11

Nóg een memecoin daalt met 99% in enkele uren na aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nóg een memecoin daalt met 99% in enkele uren na aanval

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Memecoins zijn al sinds begin dit jaar enorm populair, maar de afgelopen paar weken heeft deze subsector voor nieuwe records gezorgd dankzij de plotselinge gigantische interesse. Toch blijven deze coins erg riskant, zo bleek begin deze week toen de memecoin normie (NORMIE) naar nul ging. Op maandag is ook based doge (BOGE) naar nul gegaan, als gevolg van een hack.

Cryptomunten van beroemdheden blijken flop; miljarden weg
Cryptomunten van beroemdheden blijken flop; miljarden weg

Cryptomunt based doge (BOGE) gehackt

Afgelopen maandag was normie het slachtoffer van een smart contract-exploit, waardoor de token 41,7 miljoen dollar aan marktwaarde verloor. Dit was goed voor een waardedaling van ruim 96% tot ongeveer 200.000 dollar. Het lijkt erop dat de hacker de ontwikkelaars wilde helpen met het verbeteren van de veiligheid van het netwerk. Toch heeft minimaal één handelaar een aanzienlijk bedrag verloren door de hack.

Vlak hierna vond een tweede hack plaats, namelijk die van de based doge-memecoin (BOGE). Op sociale mediaplatform X schrijven de ontwikkelaars dat de hack veel leek op die van normie. De hacker gebruikte een zogeheten flash loan om op een illegitieme manier extra tokens te minten. Hierdoor kon de aanvaller de cashreserves van het protocol leegtrekken door de tokens te verkopen, waardoor de waarde van BOGE crashte.

Volgens CoinMarketCap bestaan er 1 miljard BOGE-tokens op Coinbase’ Base-blockchain, en volgens Cointelegraph lag de koers toen op ongeveer 0,003 dollar per token. De totale waarde van het project was dus ongeveer 3 miljoen dollar.

Het scheelt dat de aanvaller zijn winst niet kon buitmaken, waardoor de ontwikkelaars 30 ETH (ter waarde van 110.000 dollar) beschikbaar hebben om het project opnieuw te lanceren. Het team heeft hiervoor een snapshot genomen, wat betekent dat alle huidige eigenaren vergoed zullen worden. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende partners, waaronder de exchange MEXC. Voor de herintroductie wordt gemikt op een marktwaarde tussen de 2,5 miljoen dollar en 3 miljoen dollar.

Advertentie

Memecoin-manie in volle gang

De naam ‘based doge’ is gebaseerd op het netwerk waar de dogecoin-soortgenoot op is uitgegeven, namelijk Coinbase’ blockchain Base. Het logo is net als dat van Coinbase dan ook blauw. Het project heeft een Web 3-spel geïntroduceerd genaamd FlappyBoge, en is ook van plan om een collectie van non-fungible tokens (NFT’s) te onthullen.

Speculatief is het project zeker, en BOGE is momenteel verre van een uitzondering. Verschillende memecoins zijn de afgelopen tijd enorm populair geworden, waaronder pepe (PEPE). Deze token heeft zelfs litecoin en uniswap ingehaald. Ook de Amerikaanse presidentskandidaten zijn het gezicht van verschillende memecoins.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie