Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2023 16:00

Phishing scam gaat rond in Arbitrum Discord te midden van hype

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Te midden van alle hype omtrent de langverwachte Arbitrum (ARB) airdrop zien  veel mensen de mogelijkheid om misbruik te maken van deze situatie. Zo kon je eerder deze week in het altcoin nieuws lezen dat binnen enkele dagen na de officiële aankondiging van de airdrop er maar liefst 273 phishing-websites gelanceerd werden die zich voordeden als Arbitrum.

Inmiddels hebben hackers ook een phishing-link weten te delen in de officiële Discord server van Arbitrum.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Arbitrum ontwikkelaar gehacked

Vandaag onthulde het op blockchain gerichte beveiligingsbedrijf CetriK de mogelijkheid dat er een phsishing-link wordt verspreid via de Arbitrum Discord-server. Het vermoeden bestaat dat een gehackt Discord-account van een van de ontwikkelaars van het project is gebruikt om een nepaankondiging met een bijbehorende phishinglink te delen.

Het bericht op Discoord bood ‘’de mogelijkheid om een extra aandeel in de Arbitrum DAO Governance te claimen’’, terwijl het problemen aanhaalde van tijdens de eerste tokenclaim. De ondersteunende URL spelde Arbitrum echter verkeerd als ‘’Arbtirum’’ – een misleidingstechniek die wordt gebruikt bij een phishing-aanval.

Het klikken op zo’n link navigeert de nietsvermoedende slachtoffers meestal naar een website waar ze worden gevraagd om persoonlijke informatie in te voeren zoals de private key van een wallet. Hiermee zou de hacker de volledige toegang tot de crypto in de desbetreffende wallet krijgen.

Echter leidt het klikken op de link ditmaal tot een blanke website met daarop de tekst ‘’Astaghfirullah’’, wat zich vertaalt naar ‘’ik zoek vergeving bij god’’. In moderne tijden kan het ook worden gebruikt als een uitdrukking van ongeloof of afkeuring.

Advertentie

Zo verliep de Arbitrum airdrop

De airdrop verliep niet geheel vlekkeloos: de website van de Arbitrum Foundation lag namelijk voor meer dan een uur plat op het moment dat de ARB-tokens geclaimd konden worden. Ook moet 37% van de totale 1,1 miljard ARB die is toegewezen voor de airdrop momenteel nog geclaimd worden. Dit staat gelijk aan 428 miljoen ARB-tokens, die tegen de huidige koers ongeveer $539 miljoen waard zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie