Ivo Melchers Ivo Melchers
24/03/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 19:01

Arbitrum airdrop: meer dan 428 miljoen ARB-tokens moeten nog geclaimd worden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Arbitrum community wil de $1 miljard aan ARB tokens terug

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Gisteren vond de langverwachte airdrop van Arbitrum (ARB), de layer-2 schaaloplossing op het Ethereum (ETH) netwerk, plaats. Voorafgaand was er een enorme hype hiervoor gecreëerd en werd er hevig gespeculeerd over de waarde van de token. Maar nu blijkt dat een grote hoeveelheid wallets hun gratis ARB tokens nog moet claimen!

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Niet-geclaimde ARB-tokens

Data van blockchain-analysebedrijf Nansen laat zien dat er nog meer dan 428 miljoen ARB-tokens moeten worden geclaimd. Hiermee moeten bijna 240.000 adressen hun governance-tokens nog claimen, nadat 62% van de in aanmerking komende wallets – handelaren, decentralized finance (DeFi) protocollen en investeringsmaatschappijen – hun ARB al hebben geclaimd.

De 428 miljoen niet-opgeëiste tokens, met een huidige waarde van ongeveer $603 miljoen, vertegenwoordigen 37% van de totale 1,1 miljard ARB die is toegewezen voor de airdrop. De adressen die in aanmerking komen voor de airdrop hebben nog 184 dagen om hun tokens te claimen, als ze dat nog niet hebben gedaan.

Advertentie

Airdrop gefaald?

Op het moment dat de ARB-tokens geclaimd konden worden, crashte de website van de Arbitrum Foundation en lag het in totaal voor meer dan een uur eruit. Echter zorgde de hoge gaskosten wederom voor problemen op het moment dat de website weer online kwam. Er ontstond veel kritiek vanuit Arbitrum-gebruikers en het project verontschuldigde zich dan ook middels een tweet.

Hierin werd het volgende gezegd:

‘’We begrijpen dat er problemen zijn opgetreden bij het verbinden met de stichtingssite en het claimen van tokens. Deze problemen zijn nu opgelost en de claim is in volle gang. We stellen het geduld van iedereen in deze tijden van uitzonderlijk verkeer zeer op prijs.’’

Alle problemen rondom de airdrop betekende dat er minder tokens in omloop waren tijdens een periode van een enorme vraag. ARB steeg op sommige crypto-exchanges dan ook tot een koers van $14, voordat het daalde tot om en nabij de $1,42.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie