Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2022 15:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2022 15:40

Polkadot en Ethereum oprichter Gavin Wood treedt af als CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot en Ethereum oprichter Gavin Wood treedt af als CEO

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Gavin Wood, de oprichter van Polkadot (DOT) en medeoprichter van Ethereum (ETH), heeft gisteren bekend gemaakt dat hij niet langer door zal gaan als CEO van Parity Technologies. Parity is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onder meer Polkadot. Wood zegt dat hij in de positie van CEO niet zijn eigen geluk op de eerste plek kon zetten.

€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Gavin Wood treedt af

De voormalig CEO maakte dit bekend in een statement dat op 21 october werd gepubliceerd. In het bericht geeft hij duidelijk aan dat hij eigenlijk überhaupt nooit CEO had willen worden en dat zijn interesses in het persoonlijke leven niet meer overeenkomen met de verantwoordelijkheden als CEO. 

Wood stelt dat hij ook niet echt geschikt was als CEO. Naar eigen zeggen is hij voornamelijk een ‘programmeur, ontwerper en architect’. De extra rollen die horen bij de functie als CEO liggen Wood simpelweg niet. Het bericht luidt:

“Een goede CEO moet veel meer continu beschikbaar zijn voor anderen. Hij moet het leuk vinden om het bedrijf te vertegenwoordigen, zowel intern als extern. Ze moeten er geen last van hebben dat grote delen van hun tijd opgeslokt worden door vergaderingen en gesprekken met een overvloed aan vakjes in hun agenda.”

Parity Technologies krijgt nieuwe CEO

Gavin Wood maakte meteen bekend wie hem zal opvolgen als CEO van Parity Technologies: Björn Wagner. Wood zal actief blijven binnen het team van Parity en bij de ontwikkeling van het Polkadot netwerk. Echter, dit zal dus niet langer in de functie van CEO zijn, maar eerder als groot-aandeelhouder en chief architect.

“Ik ben blij te kunnen aankondigen dat Björn Wagner, medeoprichter van Parity, de rol van CEO van het bedrijf op zich neemt, terwijl ik de titel van Chief Architect behoud.”

Wood is ook zeker nog niet klaar met Polkadot. Hij geeft aan grootse plannen te hebben voor de nabije toekomst. Zo wil hij onder meer dat het Polkadot netwerk en Web3 relevanter gaan worden voor grote delen van de wereldbevolking. Laatst was in het altcoin nieuws nog te lezen dat de grootste stablecoin Tether (USDT) aan het einde van september op het Polkadot netwerk is gelanceerd

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie