Timo Bult Timo Bult
17/10/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 11:15

Polkadot chains stuurden in september +26.000 berichten naar elkaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot chains stuurden in september +26.000 berichten naar elkaar

Foto: David Sandron/Shutterstock

Polkadot (DOT) is een van de blockchain-netwerken die het uiteindelijk op kan gaan nemen tegen Ethereum (ETH). Het zijn allebei smart contract-platformen, maar benaderen dit van verschillende kanten. Alhoewel Ethereum op dit moment nog de grootste is, zit er bij Polkadot flinke groei in! Dat blijkt uit cijfers afkomstig van GitHub.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Elke dag 500 bijdragen op Polkadot

Uit deze data blijkt dat er in september elke dag maar liefst 500 bijdragen zijn gedaan in de GitHub van Polkadot. Dat is een record voor het netwerk. Een bijdrage betekent dat ontwikkelaars bijvoorbeeld verbeteringen toevoegen aan de code. Met andere woorden, hoe meer bijdragen er worden gedaan, hoe gezonder het netwerk is.

In de maand ervoor werden in totaal maar liefst 14.930 bijdragen gedaan. Het Polkadot-ecosysteem ziet er dus levendig uit. En dat blijkt overigens ook uit andere cijfers.

Meer dan 25.000 berichten tussen Polkadot sidechains

Polkadot is een zogenoemd multichain netwerk waarin sidechains parallel aan elkaar lopen, Parachains genoemd. Het idee hierachter is dat elke chain een specifiek doeleinde kan dienen en tegelijkertijd gewoon kan blijven communiceren met de andere chains. Zodoende krijg je een web van blockchains.

Inmiddels zijn er 66 blockchains onderdeel van het Polkadot-ecosysteem. In totaal werden daartussen 140.000 berichten verstuurd. In september ging het om 26.250 berichten. Nog een teken dus dat er flink wat leven is in het ecosysteem.

Advertentie

Polkadot blijft groeien als ecosysteem

Uit de bovenstaande ontwikkelingen kan worden opgemaakt dat Polkadot de vaart er goed in heeft zitten. In het laatste crypto nieuws viel daarnaast te lezen dat de grootste stablecoin Tether (USDT) eind september op het netwerk is gelanceerd.

Nog een interessante ontwikkeling was de lancering van non-fungible tokens (NFTop het netwerk door de maker van Final Fantasy VII. De NFT’s werden gelanceerd door Enjin, dat op Polkadot draait. Enjin lanceerde oorspronkelijk op Ethereum maar maakte de overstap vanwege de stijgende transactiekosten destijds.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie