Roy van Krieken Roy van Krieken
09/10/2021 11:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2021 11:36

Polygon (MATIC) gaat zorgen voor ‘digitale NFT postzegel’ van Swiss Post

icon-altcoins
Altcoin nieuws

 

Polygon (MATIC) dat voorheen Matic heette, is een schaaloplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het project is gebaseerd op Ethereum en moet ervoor zorgen dat dit netwerk een grote hoeveelheid transacties kan verwerken Het project heeft grote populariteit gekregen bij zowel investeerders en ontwikkelaars en in de eerst helft van dit jaar wist de koers van Polygon met 14.000% te stijgen.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Swiss Post

Door de enorme stijging van de populariteit en de bruikbaarheid van Polygon wordt het project ook steeds vaker geadopteerd door bedrijven. Ditmaal komt naar buiten dat het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bezorging van post in Zwitserland, Swiss Post, gebruik gaat maken van Polygon.

Op het eerste gezicht lijkt post en crypto wellicht een vreemde combinatie, maar eigenlijk ligt de verbinding redelijk voor de hand. Het bezorgen van post is niet gratis. Het kost tijd en energie. Om die reden moet er worden betaald voor elke zending. Normaal gesproken wordt dat gedaan door postzegels. Swiss Post gaat echter hier een digitale component aan toevoegen.

In eerste instantie lijkt de ‘Swiss Crypto Stamp’ op een doodnormale postzegel en heeft een waarde van 8,90 Zwitserse frank. Het is echter ook een verzamelitem. Elke fysieke postzegel heeft namelijk een digitale versie die wordt opgeslagen in de blockchain.

De digitale postzegels zijn non-fungible tokens (NFT) en op de blockchain van Polygon worden opgeslagen.

Advertentie

Postzegelverzamelaars

Dit is bijzonder interessant voor verzamelaars van postzegels. Er zullen zo’n 65.000 verschillende ontwerpen gelanceerd worden. Deze verschillen uiteraard ook in zeldzaamheid, net als normale postzegels.

Op 25 november van dit jaar zal de lancering van de Swiss Crypto Stamp van start gaan.

Uiteraard is dit geen wereldveranderende adoptie. Desalniettemin is deze stap van Swiss Post een goed voorbeeld van het veranderende sentiment bij bedrijven omtrent crypto en een fraaie ontwikkeling voor het Polygon ecosysteem. De adoptie van cryptocurrencies bij bedrijven zal hoogstwaarschijnlijk de komende tijd alleen maar in snelheid toenemen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie