Timo Bult Timo Bult
04/08/2021 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2021 09:58

Nederlandse exchange Bitvavo verwelkomt polygon (MATIC); steeg dit jaar met meer dan 14.000%!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse exchange Bitvavo verwelkomt polygon (MATIC); steeg dit jaar met meer dan 14.000%

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

De Nederlandse exchange Bitvavo noteert deze week vijf dagen op rij een nieuwe altcoin. Maandag mocht polkadot (DOT) het startschot geven en gisteren was het de beurt aan solana (SOL). Vandaag vanaf 14:00 is er weer een nieuwe altcoin te verhandelen op Bitvavo; polygon (MATIC)!

Polygon heette voorheen Matic Network en is een layer 2 schaaloplossing voor Ethereum (ETH). Het project is gebaseerd op Ethereum en helpt het netwerk grote hoeveelheden transacties te verwerken. Dit doet Polygon door een proof-of-stake (PoS) side chain te bieden die naast de proof-of-work (PoW) main chain van Ethereum draait. Polygon beschrijft zichzelf als “Ethereum’s Internet van Blockchains” en lijkt daarmee dus een beetje op Polkadot. Verder valt op de website van Polygon te lezen:

“Polygon is een protocol en een framework voor het bouwen en verbinden van Ethereum-compatibele blockchain-netwerken. Het verenigt schaalbare oplossingen op Ethereum om een Ethereum-ecosysteem met meerdere ketens te ondersteunen.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon (MATIC): Een extreem snelle stijger

In de eerste helft van dit jaar wisten de meeste cryptocurrencies hard te stijgen. Polygon blonk echter uit. De altcoin wist sinds begin dit jaar met meer dan 14.000% te stijgen naar zijn all-time high (ATH) van $2,70. Je leest het goed; veertienduizend procent!

Inmiddels is MATIC echter ook weer hard gecorrigeerd en handelt de altcoin op een prijs van ongeveer $1. Desalniettemin blijft Polygon een enorm populair project aangezien het twee belangrijke problemen voor Ethereums blockchain tracht op te lossen, namelijk schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Dat de Nederlandse exchange Bitvavo polygon nu noteert op zijn handelsplatform is dan ook niet zo gek. Net als de vorige twee noteringen betreft het ook nu weer een project dat mogelijk een mooie toekomst voor de boeg heeft liggen. Dus komt dat zien!

Onlangs reageerde de MATIC koers nog positief nadat het project aankondigde de gaming wereld in te zijn gestapt. Een nieuwe dochteronderneming gaat zich richten op het ontwikkelen van een NFT ecosysteem alsmede blockchain gaming.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie