Timo Bult Timo Bult
04/08/2021 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2021 09:58

Nederlandse exchange Bitvavo verwelkomt polygon (MATIC); steeg dit jaar met meer dan 14.000%!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse exchange Bitvavo verwelkomt polygon (MATIC); steeg dit jaar met meer dan 14.000%

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

De Nederlandse exchange Bitvavo noteert deze week vijf dagen op rij een nieuwe altcoin. Maandag mocht polkadot (DOT) het startschot geven en gisteren was het de beurt aan solana (SOL). Vandaag vanaf 14:00 is er weer een nieuwe altcoin te verhandelen op Bitvavo; polygon (MATIC)!

Polygon heette voorheen Matic Network en is een layer 2 schaaloplossing voor Ethereum (ETH). Het project is gebaseerd op Ethereum en helpt het netwerk grote hoeveelheden transacties te verwerken. Dit doet Polygon door een proof-of-stake (PoS) side chain te bieden die naast de proof-of-work (PoW) main chain van Ethereum draait. Polygon beschrijft zichzelf als “Ethereum’s Internet van Blockchains” en lijkt daarmee dus een beetje op Polkadot. Verder valt op de website van Polygon te lezen:

“Polygon is een protocol en een framework voor het bouwen en verbinden van Ethereum-compatibele blockchain-netwerken. Het verenigt schaalbare oplossingen op Ethereum om een Ethereum-ecosysteem met meerdere ketens te ondersteunen.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon (MATIC): Een extreem snelle stijger

In de eerste helft van dit jaar wisten de meeste cryptocurrencies hard te stijgen. Polygon blonk echter uit. De altcoin wist sinds begin dit jaar met meer dan 14.000% te stijgen naar zijn all-time high (ATH) van $2,70. Je leest het goed; veertienduizend procent!

Inmiddels is MATIC echter ook weer hard gecorrigeerd en handelt de altcoin op een prijs van ongeveer $1. Desalniettemin blijft Polygon een enorm populair project aangezien het twee belangrijke problemen voor Ethereums blockchain tracht op te lossen, namelijk schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Dat de Nederlandse exchange Bitvavo polygon nu noteert op zijn handelsplatform is dan ook niet zo gek. Net als de vorige twee noteringen betreft het ook nu weer een project dat mogelijk een mooie toekomst voor de boeg heeft liggen. Dus komt dat zien!

Onlangs reageerde de MATIC koers nog positief nadat het project aankondigde de gaming wereld in te zijn gestapt. Een nieuwe dochteronderneming gaat zich richten op het ontwikkelen van een NFT ecosysteem alsmede blockchain gaming.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie