Simon Bosch Simon Bosch
26/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2023 18:30

Probleem voor Fantom? Chinese politie valt binnen bij Multichain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Probleem voor Fantom? Chinese politie valt binnen bij Multichain

Foto: Rumbo a lo desconocido / Shutterstock.com

Soms gebeurt er in korte tijd heel erg veel in crypto-land. Voor Multichain geldt dat op dit moment. Vorig jaar was dit blockchain-protocol al slachtoffer van een enorme hack, maar het is nog niet klaar met de paniek. Nu veroorzaken de Chinese politie en de impact die Multichain heeft op Fantom voor zorgen.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Chinese politie confisqueert Multichain wallet

Op Twitter schrijven onder andere WhaleChart en Gwei Research dat Chinese autoriteiten een wallet van Multichain in beslag hebben genomen na een inval. Hier zouden cryptocurrencies ter waarde van meer dan 1,6 miljard dollar in zitten, en meerdere Multichain-teamleden zouden zijn gearresteerd.

Multichain-medeoprichter Alfred Xu zou in het officiële Telegram-kanaal hebben verklaard dat er niets aan de hand is en dat het team gewoon aan het werk is. Wat de reden is voor de inval en om het gerucht klopt is vooralsnog onduidelijk.

Wel heeft het ervoor gezorgd dat andere crypto bedrijven ook stappen hebben gezet. Zo heeft Binance aangekondigd voor een aantal activa op verschillende blockchains geen stortingen meer toelaat. De stortingen voor Fantom (FTM) op Ethereum (ETH) werken inmiddels weer, maar voor negen andere altcoins geldt de pauzering nog steeds.

Het protocol is een zogenaamde ‘bridge’, waarmee je tokens van de ene blockchain naar de andere kunt verplaatsen. Voordat het in 2021 voor 8 miljoen dollar werd gehackt droeg het de naam Anyswap. Volgens DefiLlama heeft het netwerk op het moment van schrijven een Total Value Locked (TVL) van 1,5 miljard dollar.

Advertentie

Zorgen omtrent Fantom

De vermaarde problemen bij Multichain kunnen ook een invloed hebben op Fantom (FTM). Deze blockchain maakt smart contracts mogelijk en laat je dus activa minten. Maar Multichain is verantwoordelijk voor 35% van alle activa die op Fantom worden gemint, en zelfs voor 80% van alle stablecoins op Fantom.

De Fantom Foundation verklaarde gisteren dat er niets aan de hand is, maar aan The Block verklaarde Fantom Foundation-directeur Andre Cronje dat het wel MULTI-coins ter waarde van 2,4 miljoen dollar van SushiSwap heeft gehaald. Hij beschouwde het onnodig om in tijden van onzekerheid liquiditeit te bieden voor deze coin.

Ondertussen heeft Multichain volgens blockchain-inlichtingenbedrijf Arkham ongeveer 3 miljoen dollar aan MULTI verplaatst van interne wallets naar exchanges.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie