Kevin Schijven Kevin Schijven
11/08/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 17:15

Ripple concurrent Stellar krijgt overboekingskanaal van $17 miljard tussen Thailand en Europa

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple concurrent Stellar krijgt overboekingskanaal van $17 miljard tussen Thailand en Europa

Foto: rafapress/Shutterstock

Velo Labs gaat een nieuwe internationale overboekingsdienst lanceren op Stellar om een betalingscorridor van $17 miljard te openen tussen Thailand en Europa. Dat kondigt het bedrijf op 11 augustus aan middels een persbericht:

Velo gaat samenwerken met twee financiële instellingen voor deze internationale overboekingen: Tempo Payments, een digitale betalingsverwerker en Bitazza, een Aziatische cryptocurrency-exchange. Het nieuwe betalingskanaal van $17 miljard verbindt Thailand met 27 Europese landen.

De zogeheten remittancecorridor zal lopen via het Velo Protocol en de twee financiële instellingen zullen de grensoverschrijdende betalingen uitvoeren. Het kanaal wordt gehost op de blockchain van Stellar, maar zal geen stellar lumens (XLM) tokens gebruiken om de betalingen te verwerken. De dienst gaat Velo’s eigen tokens gebruiken: VELO. Desondanks “wordt elke transactie binnen enkele seconden afgehandeld, dankzij de snelheid van de Stellar-blockchain,” aldus het persbericht.

Grensoverschrijdende overboekingen is een markt waar vooral Ripple (XRP) zich op richt. Er zijn miljoenen mensen in de wereld die in het buitenland werken en regelmatig geld naar huis sturen, maar daar vaak enorme kosten voor betalen. Stellar is gebaseerd op XRP en het bedrijf werd opgericht in 2014 door voormalig Ripple CTO Jed McCaleb. Ripple kondigde vorig jaar april al een dergelijke brug tussen Thailand en Europa aan.

“Het huidige financiële systeem maakt het traag en kostbaar om geld over de hele wereld te sturen. De drie bedrijven zijn gericht op het verbeteren van deze inefficiënties door te vertrouwen op hun netwerken, de gedecentraliseerde technologie van Velo Labs, en door snelle, goedkope en veilige manieren aan te bieden om geld tussen Europa en Thailand te verzenden.”

Thailand lijkt echter helemaal niet warm te lopen voor crypto. De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand had onlangs een reeks aan populaire crypto verboden, waaronder ‘meme crypto’ als dogecoin (DOGE). Ook fan tokens, zoals die van chiliz (CHZ), en non-fungible tokens (NFT’s) werden verboden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie