Ripple_profiteert_mogelijk_van_Facebooks_cryptocurrency_Libra

Ripple profiteert van Facebooks cryptocurrency Libra, aldus Brad Garlinghouse

Na de onthulling van Facebooks eigen cryptocurrency Libra, zijn het vooral de banken die wakker werden geschud. Dit blijkt onder andere uit uitspraken van Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, tijdens de Brainstorm Finance Conference van Fortune.

Volgens Garlinghouse zou Ripple een record aantal deals hebben gesloten met nieuwe klanten. Het lijkt er daarmee op dat de onthulling van Libra ervoor heeft gezorgd dat banken inzien dat de nieuwe cryptocurrency wel eens sterke concurrentie kan gaan vormen. Tijdens zijn betoog zei Garlinghouse onder andere:

Ik ga een kist champagne naar David Marcus, de man die Libra overziet, sturen. De reden is dat deze week waarschijnlijk de beste week ooit was wanneer het op het aantal nieuwe klanten aankomt. Het was een enorme call-to-action omdat Facebook een soort van heeft gezegd dat we Western Union niet meer nodig hebben … En ik denk dat de banken zich realiseren dat als Facebook een concurrent in deze ruimte wordt, ze niet afhankelijk kunnen zijn van een technologie zoals Swift om te concurreren op de markt.

De cryptocurrency van Facebook zal naar verluidt gebruikers in staat stellen gemakkelijk geld naar elkaar te verzenden zonder dat daar een tussenpartij voor nodig is. Hiermee wil de social media-gigant vooral de ‘unbanked’, mensen zonder toegang tot bankdiensten, bereiken. Het initiatief heeft al veel kritiek gekregen van zowel banken als politici wereldwijd.

Zo noemt de CEO van de National Australia Bank de cryptocurrency een bedreiging voor banken wereldwijd. De Franse en Amerikaanse overheden willen daarnaast een grondig onderzoek voordat Facebook de ontwikkelingen voortzet. In Rusland is de verwachting daarnaast dat de crypto regelrecht verboden zal worden.

Banken lijken na de publicatie van de white paper in te zien dat Facebook wel eens sterke concurrentie kan gaan vormen. Ripple kan hen helpen bij te blijven met bijvoorbeeld het xRapid-product. Banken kunnen met dit product gebruik maken van Ripple’s netwerk en het XRP-token. Transacties kunnen op die manier snel en tegen lage kosten worden verwerkt, ongeacht de fiat-valuta waarin het verzonden bedrag omgezet moet worden.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€6.471,36 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.463,07 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.453,98 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.460,97 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.390,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.444,41 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.506,17 Kopen
Laatste nieuws