Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse: ‘Dollar gaat verder zakken en dat is goed voor crypto’

De uitbraak van het coronavirus heeft een ongekende impact op de economie en de echte klap moet waarschijnlijk nog komen. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, het bedrijf achter XRP, zegt dat de coronapandemie de boel naar de honderden heeft gestuurd en dat de ondernemingen van de Federal Reserve, de centrale bank van de VS, tegen decennialange precedenten ingaat.

- Advertentie -

Jerome Powell, voorzitter van de Fed, hield eerder deze week een speech waaruit bleek dat de centrale bank vooralsnog door zal gaan met het bijdrukken van de dollar (USD) en dit zal hoogstwaarschijnlijk voor meer inflatie zorgen. Sterker nog, het lijkt erop dat de Fed juist op inflatie uit is.

Garlinghouse meldt dat alles erop wijst dat de waarde van de dollar op de korte termijn verder onderuit zal zakken. Dat kan echter goed zijn voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Investeerders zijn namelijk geneigd om in onzekere tijden als de huidige een hedge of safe haven op te zoeken zoals goud of bitcoin om de waarde van hun spaarcenten te behouden.

Andy Yee, directeur bij Visa, noemde onlangs wat de Fed doet “diefstal” en raadt mensen uit fiat te stappen met bitcoin. Tyler Winklevoss, medeoprichter van de Gemini exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, stelde een paar dagen geleden dat door de acties van de Fed, bitcoin naar een prijs van maar liefst $500.000 kan stijgen.

Onlangs bleek dat Garlinghouse, die XRP “de Amazon voor betalingen noemt,” tot tweemaal toe een ontmoeting had met een hooggeplaatste ambtenaar van de Trump-administratie in het Witte Huis.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,13 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,13 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...