Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2020 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2020 19:02

Stap uit fiat met bitcoin (BTC), zegt Visa directeur na speech van Fed voorzitter Powell

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stap uit fiat met bitcoin (BTC), zegt Visa directeur na speech van Fed voorzitter Powell

Andy Yee, senior director of public policy van betalingsgigant Visa, raadt mensen aan bitcoin (BTC) te kopen na de speech van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank.
https://twitter.com/ahkyee/status/1298976526361214976

De toespraak van Jerome Powell van vandaag is een voor de geschiedenisboeken. Nooit in de geschiedenis van de mensheid werd zo veel door zo weinigen van zo velen gestolen. Stap uit met bitcoin.

Aldus Yee. Je las het wellicht al vandaag in de bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider Michiel: kort na de speech van Powell zakte de koers van bitcoin (en van goud) omlaag. Dat was enigszins onverwacht aangezien ze beide worden gebruikt als hedge tegen inflatie. Echter steeg kort daarna de prijs van bitcoin weer boven de $11.400 uit.
Tegelijkertijd zakte de U.S. Dollar Index (DXY) naar beneden. Men speculeert dat bitcoin en de dollar een omgekeerde correlatie met elkaar de laatste tijd tonen. De Fed is, net als veel centrale banken in de wereld, grote hoeveelheden geld aan het printen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit zal hoogstwaarschijnlijk tot enorme inflatie leiden.
Uit Powells speech blijkt dat de Fed niet van plan is om deze inflatie binnenkort tegen te gaan. In tegenstelling wil het juist mikken op een inflatie van minimaal 2%. Volgens Raoul Pal “WIL” Powell juist inflatie:

Powell heeft aangetoond dat er NUL tolerantie is voor deflatie, dus ze zullen ALLES doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee hardste activa – Goud en Bitcoin. Powell WIL inflatie.

Het inflatieverhaal zorgt ervoor dat steeds meer mensen een ‘veilige haven’ als bitcoin opzoeken. Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, gelooft dat hierdoor bitcoin naar een prijs van maar liefst $500.000 kan stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie