Stap uit fiat met bitcoin (BTC), zegt Visa directeur na speech van Fed voorzitter Powell

Andy Yee, senior director of public policy van betalingsgigant Visa, raadt mensen aan bitcoin (BTC) te kopen na de speech van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank.

De toespraak van Jerome Powell van vandaag is een voor de geschiedenisboeken. Nooit in de geschiedenis van de mensheid werd zo veel door zo weinigen van zo velen gestolen. Stap uit met bitcoin.

- Advertentie -

Aldus Yee. Je las het wellicht al vandaag in de bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider Michiel: kort na de speech van Powell zakte de koers van bitcoin (en van goud) omlaag. Dat was enigszins onverwacht aangezien ze beide worden gebruikt als hedge tegen inflatie. Echter steeg kort daarna de prijs van bitcoin weer boven de $11.400 uit.

Tegelijkertijd zakte de U.S. Dollar Index (DXY) naar beneden. Men speculeert dat bitcoin en de dollar een omgekeerde correlatie met elkaar de laatste tijd tonen. De Fed is, net als veel centrale banken in de wereld, grote hoeveelheden geld aan het printen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit zal hoogstwaarschijnlijk tot enorme inflatie leiden.

Uit Powells speech blijkt dat de Fed niet van plan is om deze inflatie binnenkort tegen te gaan. In tegenstelling wil het juist mikken op een inflatie van minimaal 2%. Volgens Raoul Pal “WIL” Powell juist inflatie:

Powell heeft aangetoond dat er NUL tolerantie is voor deflatie, dus ze zullen ALLES doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee hardste activa – Goud en Bitcoin. Powell WIL inflatie.

Het inflatieverhaal zorgt ervoor dat steeds meer mensen een ‘veilige haven’ als bitcoin opzoeken. Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, gelooft dat hierdoor bitcoin naar een prijs van maar liefst $500.000 kan stijgen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.828,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.560,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.576,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.589,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.607,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.828,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.560,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.576,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.589,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.607,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...