Timo Bult Timo Bult
15/04/2021 08:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2021 08:50

Ripple (XRP) traders zien $380 miljoen aan long contracten verdampen na dip, wat zat achter de correctie?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) traders zien $380 miljoen aan long contracten verdampen na dip, wat zat achter de correctie?

Foto: rafapress/Shutterstock

De ripple (XRP) koers is de afgelopen dagen hard gestegen. Een aantal kleine overwinningen in de rechtszaak zorgde voor euforie op de markt, en dat is goed terug te zien op de grafiek. Een dip gisteren zorgde echter bij veel derivatenhandelaren voor wat pijn. Zij zagen voor enkele honderden miljoenen dollars aan contracten geliquideerd worden.

Nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) bekendmaakte dat het Ripple voor de rechter zal slepen, eind december, crashte de XRP koers behoorlijk hard. De koers ging met meet dan 70% onderuit en kwam bij $0,20 terecht. Vanaf dat punt kon XRP, ondanks de grote onzekerheid, langzaam maar zeker opkrabbelen.

Die stijging zag een flinke versnelling toen ripple op 5 april boven de $0,60 uit kon breken nadat de rechter in de grote rechtszaak de motie om bepaalde documenten in te mogen zien had aangenomen. Dit bracht XRP tot aan $1,11. Dit was hoger dan het punt vanaf waar XRP onderuit ging eind december!

Daar bleef het niet bij. Gisterochtend werd namelijk uiteindelijk een meerjaarlijks hoogtepunt bereikt van $1,96 op crypto exchange Bitstamp. De laatste keer dat XRP zo hoog stond was in 2018. Kortom, het sentiment rondom ripple is behoorlijk bullish te noemen.

Met dergelijke stijgingen is het echter ook zo dat de koers volatiel is. Na het bereiken van dit hoogtepunt zakte XRP namelijk in enkele uren tijd met 20% in waarde. Een behoorlijke correctie die onder andere pijn deed voor derivatenhandelaren. Dit zijn handelaren die onder andere met marge handelen. Zij zagen over de afgelopen 24 uur bijna $380 miljoen aan long contracten geliquideerd worden.

Waar kwam deze correctie vandaan? Naast het feit dat rond $2 waarschijnlijk een sterke weerstand ligt, en dus veel traders hier wat winst pakken en dus verkopen, deed de CEO van DCG Group rond het moment van de correctie een enigszins bearish uitspraak. Hij zei in een interview dat het voor Amerikaanse bedrijven nog “té riskant is om XRP weer toe te voegen op exchanges voordat de SEC goedkeuring geeft.” De toekomst van XRP hangt vooralsnog volledig af van de SEC rechtszaak. Gisteren zagen we echter wat positief nieuws wat mogelijk goed uit kan pakken voor Ripple!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie