Timo Bult Timo Bult
14/04/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 17:05

Bullish voor ripple (XRP) en bitcoin (BTC) ETF? Crypto supporter Gary Gensler nu voorzitter SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bullish voor ripple (XRP) en bitcoin (BTC) ETF Crypto supporter Gary Gensler nu voorzitter SEC

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

Er is zojuist goed nieuws voor de crypto-markt naar buiten gekomen! Gary Gensler, bekend als crypto-supporter, is namelijk officieel aangenomen als de nieuwe voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Zojuist heeft het Amerikaanse Senaat de aanstelling van Gensler, die aangewezen werd door President Joe Biden, goedgekeurd met een meerderheid van 53 stemmen. Het is een positieve ontwikkeling aangezien Gensler erom bekendstaat veel van crypto te weten en ook een voorstander is van de nieuwe technologie.

Gensler was tijdens het presidentschap van Barack Obama de voorzitter van een andere grote financiële toezichthouder in de Verenigde Staten. Toen was hij het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hij hield zich toen voornamelijk bezig met het handhaven van de nieuwe wetgeving die voortvloeide uit de grote financiële crisis van 2008. Gensler vervolgde zijn carrière als docent aan het MIT. Daar gaf hij lessen in blockchain-technologie en digitale valuta, waaronder bitcoin (BTC).

Het is dan ook de verwachting dat crypto hoog op zijn prioriteitenlijstje staat. Of hij zich gaat bemoeien met de zaak tussen de SEC en Ripple (XRP) is de grote vraag. Het is echter aannemelijk dat de SEC er sowieso een stuk crypto-vriendelijker beleid op na houdt. Michelle Bond, een voormalig senior adviseur bij de SEC, zei tegen het Amerikaanse CNBC:

“Ik denk dat digitale activa zijn nalatenschap zullen zijn […] Dit is een wereldwijd fenomeen. Hij gaat zich concentreren op de registratie van exchanges, regulering, retailbescherming en ze zullen proberen om fraude en manipulatie uit te roeien. Dit is een man die een regelgevend kader voor swaps heeft gecreëerd en hij heeft alle expertise in huis om een ​​stevig regelgevend kader voor digitale activa te creëren.”

Nog een onderwerp waar men in de crypto-wereld nu positiever over is geworden is de goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Zo’n fonds zou het voor iedereen mogelijk maken om bitcoin via een beursgenoteerd fonds te bezitten zonder BTC daadwerkelijk te hoeven bezitten. Dit verlaagt de toetredingsdrempel en kan de snelheid van de adoptie versnellen. Tot nu toe werd geen enkele ETF goedgekeurd door de SEC. Inmiddels liggen er al meer dan 10 aanvragen klaar waarvan die van Galaxy Digital de meeste recente is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie