Kevin Schijven Kevin Schijven
13/04/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2021 13:22

Galaxy Digital van Mike Novogratz vraagt ook bitcoin (BTC) beursgenoteerd fonds (ETF) aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Galaxy Digital van Mike Novogratz vraagt ook bitcoin (BTC) beursgenoteerd fonds (ETF) aan

Galaxy Digital, de crypto vermogensbeheerder van bitcoin (BTC) bull Mike Novogratz, heeft nu ook een aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend.

Uit de aanvraag, gepubliceerd op 12 april, blijkt dat deze Galaxy Bitcoin-ETF genoteerd wordt op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca, mits hij goedgekeurd wordt. Er wordt geen custodian, of opslagdienst, in de aanvraag opgenoemd. De ETF wordt gekoppeld aan de Bloomberg Galaxy Bitcoin index voor de prijs.

Een ETF is een passief beheerd beursgenoteerd beleggingsfonds die de prijs van een activa volgt met behulp van een zogeheten index tracker. De crypto-markt kijkt al jaren uit naar de komst van een bitcoin-ETF op de Amerikaanse markt, het zou namelijk massaal institutionele en particuliere investeerders naar de markt kunnen trekken.

Tot dusver heeft echter de SEC in de voorgaande jaren alle BTC-ETF aanvragen afgewezen en voor een lange tijd leken bedrijven te hebben opgegeven. Dit jaar proberen de bedrijven het opnieuw en is de markt weer optimistischer over de kans op slagen. De vorige groep leidinggevenden vertrok namelijk eind vorig jaar bij de SEC.

Er liggen momenteel maar liefst 11 bitcoin-ETF aanvragen bij de SEC op tafel, waaronder aanvragen van VanEck, Fidelity, Valkyrie en SkyBridge. Onlangs zei JPMorgan dat een dergelijke ETF op de Amerikaanse markt de premiumprijs van bitcoin-futures omlaag kan brengen en stabieler kan maken. Een analist van CFRA Research denkt echter dat het nog twee jaar kan duren voordat de SEC een BTC-ETF goedkeurt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie