Rico Engelbarts
28/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2019 06:00

Ripple's Xpring neemt Logos Network over ter ontwikkeling van XRP DeFi-producten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple's Xpring neemt Logos Network ter ontwikkeling van XRP DeFi-producten

Foto: rafapress/Shutterstock

De investeringstak van Ripple, Xpring, heeft het gedecentraliseerd betalingsplatform Logos Network overgenomen. Met de overname wil het zogenaamde “DeFi” producten gaan ontwikkelen op basis van Ripple’s XRP.
Xpring is de investeringstak van Ripple en richt zich op het ontdekken van use-cases voor XRP buiten het betalingsplatform van Ripple. Tot nu toe heeft het al zo’n $500 miljoen geïnvesteerd in 20 verschillende bedrijven. Deze investeringen werden zowel in dollars als XRP gedaan. Xpring hoopt hiermee het gebruik van XRP verder te kunnen stimuleren.
Met de overname van Logos Network, een gedecentraliseerd betalingsplatform geïnspireerd door Bitcoin (BTC), neemt Xpring 9 werknemers van het bedrijf over. De CEO en oprichter van Logos, Michael Zochowski, wordt hoofd van DeFi bij Xpring.
DeFi is een afkorting voor decentralized finance, of gedecentraliseerde financiële producten. Logos gaat Ripple helpen met het ontwikkelen van XRP derivaten, leningen en effecten, aldus Ethan Beard, senior vicepresident van Xpring. Hij zei verder:

We hebben in het verleden investeringen in DeFi-bedrijven gedaan. Zo hebben we geïnvesteerd in Securitize en Dharma, maar het is nu een gebied waar we ook daadwerkelijk aan aan het bouwen zijn.

Ripple probeert zijn ecosysteem op allerlei manieren uit te breiden. Zo zal de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, op 8 oktober tijdens een prestigieus economisch forum in New York spreken voor economische elite.
Ripple is echter ook in een rechtszaak verwikkeld omtrent XRP. De altcoin zou namelijk een effect zijn waardoor het verboden zou zijn in de Verenigde Staten. Ripple diende in die rechtszaak een motie tot verwerping in om te voorkomen dat XRP inderdaad als effect wordt bestempeld.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie