Simon Bosch Simon Bosch
20/07/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 12:15

Russisch bedrijf maakt stablecoin van palladium

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Russisch bedrijf maakt stablecoin van palladium

Foto: Remigiusz Gora/Shutterstock

Bij stablecoins denk je misschien vooral aan stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, zoals USDC en USDT. Er zijn echter veel meer toepassingen denkbaar waar deze tokens erg handig voor zijn. Het Russische Atomyze heeft een stablecoin voor het metaal palladium onthuld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe stablecoin voor palladium

Het Russische Atomyze gaat palladium tokeniseren’ dat door Norilsk Nickel wordt gedolven, een Russisch mijnbouwbedrijf, schrijft Reuters. Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere valuta of activa. Palladium is een zacht zilverwit metaal dat wordt gebruikt in olieraffinaderijen en als legering in sieraden.

Interros Holding is één van de investeerders in Atomyze en de grootste aandeelhouder van Norilsk Nickel. Interros oprichter Vladimir Potanin verklaart dat deze “industriële tokens” grote voordelen bieden. Hij zegt:

“Industriële tokens zijn beveiligd met fysieke activa. Blockchain-technologie maakt transacties met deze tokens veilig.”

Daarmee zal hij bedoelen dat een stablecoin op basis van een grondstof het beste van twee werelden met elkaar combineert. De onderliggende waarde is relatief stabiel en betrouwbaar, en het gebruik van blockchain-technologie maakt de transacties ongevoelig voor fraude. Door de transparantie die blockchain-technologie biedt, weten de koper en de verkoper allebei waar ze aan toe zijn.

Advertentie

Tokeniseren van assets voor efficiëntie

De palladium stablecoin is inmiddels geen uitzondering meer. Er zijn al stablecoins met goud als onderliggende waarde. In Argentinië wil de Spaanse bank Santander agrarische producten tokenizen met stablecoins. Het heeft de potentie om de markt een stuk efficiënter te maken. Je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van de futurescontracten die nu gebruikt worden. Er wordt zelfs gewerkt aan een stablecoin voor elektriciteit.

Vorige week heeft Rusland betalingen in cryptocurrencies bij wet verboden. Je mag ze wel legaal bezitten, maar je mag geen bitcoin of ethereum gebruiken voor goederen en diensten. Verder moest je voorheen 20% betalen op aankopen, maar met de nieuwe wet wordt dat 13% voor Russische bedrijven en 15% voor buitenlandse bedrijven in Rusland.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie