Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2022 16:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 16:46

Shiba Inu, solana en polygon stijgen na notering op Robinhood

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta bolsa excluye Cardano, Polygon y Solana por alegaciones legales

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

Het razend populaire Amerikaanse investeringsplatform Robinhood lijkt onlangs een aantal grote cryptocurrencies aan hun assortiment te hebben toegevoegd. Onder meer solana (SOL), polygon (MATIC) en meme-crypto shiba inu (SHIB) zijn vanaf nu verkrijgbaar op Robinhood. De koersen van deze crypto’s stegen naar aanleiding van dit nieuws in korte tijd behoorlijk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shiba Inu op Robinhood

Na maanden van lobbyen lijkt het de SHIB gemeenschap eindelijk te zijn gelukt: Shiba Inu is eindelijk te koop op Robinhood. Robinhood is een handelsplatform zoals Bitvavo, maar waar ook aandelen en andere traditionele financiële instrumenten verhandeld kunnen worden. Voorheen gaven executives van het handelsplatform nog aan dat zij niet per se stonden te springen om SHIB toe te voegen, maar deze twijfel is nu klaarblijkelijk weg.

Robinhood ging direct ook van start met een SHIB giveaway. Op Twitter maakte het platform bekend dat zij zeker $100.000 aan SHIB tokens gaan weggeven. De eerste 10.000 mensen die op Twitter het bericht van Robinhood quoten krijgen $10 aan SHIB tokens.

Direct na het nieuws van de SHIB notering op Robinhood schoot de koers van de meme-coin omhoog. De koers van SHIB staat op het moment van schrijven meer dan 30% in de plus. Dat is een serieuze stijging. Daarnaast kwam er in een slechts een paar uur tijd bijna $3 miljard bij de totale marktkapitalisatie van Shiba Inu. 

Deze stijging bevestigt nogmaals de kracht van een listing op een exchange. Vrijwel elke keer dat Shiba Inu wordt genoteerd op een noemenswaardig handelsplatform stijgt de koers van SHIB enorm. De notering op Robinhood is hier overduidelijk geen uitzondering op. Al met al lijkt het een uitstekende dag te worden voor SHIB investeerders.

Hoewel SHIB een gigantische stijging heeft laten zien, blijft er nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor de meme-coin. Sinds de all-time high in oktober van 2021 staat de token nog altijd bijna 70% onder water. Lees hier een uitgebreide shiba inu analyse.

Altcoins

Niet alleen Shiba Inu werd vandaag op Robinhood genoteerd. Ook solana, polygon en comp (COMP) werden aan het assortiment van Robinhood toegevoegd. Echter, de altcoins gingen er niet net als SHIB compleet vandoor. Wel staan deze altcoins vandaag ook lekker in het groen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie