Wessel Kersting Wessel Kersting
12/04/2022 13:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:41

Crypto analyse SHIB: Waarom de shiba inu koers met 18% steeg

Analyses
Crypto analyse SHIB: Waarom de shiba inu koers met 18% steeg

Foto: David Sandron/Shutterstock

SHIB is in de premium omgeving voor leden van Crypto Insiders een erg populaire cryptocurrency. Shiba Inu is vandaag met 18% de lucht in geschoten. Hieronder hebben we gekeken naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency is gestegen en analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om SHIB te kopen of verkopen. Dit betreft geen financieel advies.

Vandaag steeg Shiba Inu met ongeveer 18%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we echter een iets minder  hoog rendement. In deze periode steeg de koers slechts met ongeveer 4%. Echter is dit vergeleken met de andere cryptocurrencies uit de top 15 een mooi resultaat. Op het moment van schrijven staat SHIB op de 15e plaats op basis van marktwaarde.

NEAR Protocol update: 20% winst verzekerd, nu de blik vooruit

Wat is Shiba Inu (SHIB)?

Shiba Inu (SHIB) is ooit opgezet als meme-coin na het succes van haar voorganger Dogecoin (DOGE). Aangezien SHIB is opgezet als meme-coin zat er in het begin ook geen serieuze usecase achter het project. Nadat Shiba Inu erg populair begon te worden wist het project toch uit te groeien tot een heus ecosysteem. Ondertussen bestaan er al meerdere projecten binnen het Shiba Inu ecosysteem zoals ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX) en willen de ontwikkelaars achter Shiba Inu zelfs een eigen metaverse opzetten.

Advertentie

Waarom stijgt Shiba Inu in waarde?

De grootste reden van de stijging heeft te maken met het feit dat handelsplatform Robinhood, na meerdere geruchten, uiteindelijk toch Shiba Inu heeft gelist op haar platform. Dit is natuurlijk voor de koers van SHIB een goed teken aangezien Robinhood een enorm groot tradingplatform is. Investeerders kunnen via Robinhood niet enkel cryptocurrencies traden maar ook traditionele aandelen.

Dit zorgt er daardoor ook voor dat investeerders die enkel via Robinhood traden nu ook extra veel keus uit verschillende cryptocurrencies krijgen. Mogelijk investeerders die voorheen geen crypto hadden zetten hun eerste stappen in deze sector via Shiba Inu. Dit zorgt er weer voor dat het volume van SHIB hard zou kunnen stijgen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Technische analyse Shiba Inu

SHIB heeft in het verleden vaker dezelfde patronen laten zien. Het begint met een harde stijging, en vervolgens een rustige afname in prijs om vervolgens weer bij de harde stijging te beginnen. Ook nu zien we dit patroon weer vormen. Na een langzame daling hebben we door vandaag weer een harde stijging.

Door deze harde stijging is de rode neerwaartse trendlijn doorbroken. In het verleden zagen we dat hierna vaak weer daalt. Het zal dus interessant zijn om te zien of SHIB dit patroon volgt of dat we juist harder de lucht in zullen gaan. De technische indicatoren hebben echter nog genoeg ruimte voor een potentiële verdere stijging van de SHIB koers.

Hoe bepaal ik het juiste moment om Shiba Inu te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in SHIB maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie