Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 16:04

Solana kampt opnieuw met overbelasting van het netwerk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kampt opnieuw met overbelasting van het netwerk

Foto: Natchapol18/Shutterstock

Opnieuw was het helaas raak voor de Solana (SOL) blockchain. Het netwerk kampte met grote problemen en de snelheid van het netwerk was tijdelijk significant verminderd. Oorspronkelijk zou het netwerk 50.000 transacties per seconde kunnen verwerken, maar dit werd tot slechts enkele duizenden teruggebracht. Deze nieuwe problemen ontstonden slechts dagen nadat het netwerk slachtoffer werd van een aanval die eveneens de capaciteit van het Solana netwerk onderuit haalde.

Groot crypto bedrijf verliest €29 miljoen door gehaaide cyberaanval
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana in de problemen

Afgelopen dinsdag werd het Solana netwerk aangevallen met een zogeheten distributed denial of service (DDoS) aanval. Het netwerk werd overbelast met spam transacties en de snelheid van het netwerk kelderde als gevolg van deze aanval.

Slechts een paar dagen later is het dus weer raak. Dit keer lijkt er echter geen sprake te zijn van een georganiseerde aanval, maar is het netwerk simpelweg overbelast door een te hoog aantal transacties. Gebruikers melden dat transacties mislukken en het team van Solana heeft aangegeven dat zij werken aan een oplossing.

Advertentie

Heftige kritiek

De CIO van Cyber Capital, Justin Bons, gaf een tijdje terug al aan dat hij gelooft dat het Solana netwerk fundamenteel boordevol kwetsbaarheden zit. De herhaaldelijke aanvallen op het netwerk en de veelvoorkomende problemen omtrent de capaciteit zijn het gevolg van een slecht ontworpen blockchain, zo stelt Bons.

Hij geeft zelfs aan dat het team van Solana ‘patronen van slecht gedrag’ laat zien en dat het team enkel bezig is met het het aantrekken van ‘onwetende investeerders’ in plaats van dat zij zich buigen over de bestaande problemen met het netwerk.

Anatoly Yakovenko

Mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, verwerpt deze kritieken. Volgens hem zijn de recente aanvallen op het netwerk onderdeel van het proces om het netwerk te commercialiseren. 

Ook haalde Yakovenko hard uit naar Justin Bons en zijn heftige kritiek op het project. Volgens Yakovenko zijn de woorden van Bons volslagen onzin.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie