Roy van Krieken Roy van Krieken
04/01/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 16:45

Solana weer aangevallen, netwerk tijdelijk uit de lucht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana weer aangevallen, netwerk tijdelijk uit de lucht

Foto: David Sandron/Shutterstock

In de vroege ochtend op dinsdag was het helaas weer zo ver. Solana (SOL) werd opnieuw het slachtoffer van een grootschalige aanval. Dit keer was er sprake van een zogeheten distributed denial of service (DDoS) aanval. Het netwerk werd overbelast met spam transacties en was zelfs tijdelijk uit de lucht. De kritiek op het Solana netwerk laait naar aanleiding van deze nieuwe aanval weer op.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana DDoS

Deze aanval is alweer de derde van zijn soort in slechts een paar maanden tijd. Dit keer geraakte het netwerk ook enige tijd uit de lucht doordat het netwerk simpelweg volledig overbelast werd. Het duurde echter niet lang voordat de problemen werden opgelost en het netwerk weer live ging.

 

Het team van Solana heeft nog geen officiële details bekendgemaakt. Wel worden de kritieken op het Solana netwerk naar aanleiding van opnieuw een grote aanval steeds luider. Volgens velen is het niet normaal dat een blockchain netwerk als Solana zo makkelijk uit de lucht te halen valt.

Kritiek

De vragen over de stabiliteit van het netwerk bestonden al na de eerste aanval. Inmiddels zijn we twee aanvallen verder en lijken deze vragen alleen nog maar relevanter. Veel mensen vragen zich ondertussen af of Solana niet fundamenteel simpelweg tekort komt.

Het is niet de bedoeling dat een blockchain netwerk met een simpele DDoS aanval onschadelijk gemaakt kan worden. Dit is eigenlijk alleen mogelijk doordat het Solana netwerk niet op een juiste manier ontworpen is, zo stellen veel critici.

“De aanvallers de schuld geven is niet compleet eerlijk. Een goed ontworpen blockchain hoort geen aanvallers te kunnen hebben, het hoort blocks te blijven produceren binnen de parameters van het netwerk, niet ten onder gaan omdat iemand transacties spamt,”

Ondanks de narigheden omtrent de stabiliteit van het netwerk heeft Solana het afgelopen jaar behoorlijk goede zaken gedaan. De koers is werkelijk geëxplodeerd en gedurende 2021 is het aantal Solana wallets met zeker 4.400% gestegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie