Roy van Krieken Roy van Krieken
04/01/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 16:45

Solana weer aangevallen, netwerk tijdelijk uit de lucht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana weer aangevallen, netwerk tijdelijk uit de lucht

Foto: David Sandron/Shutterstock

In de vroege ochtend op dinsdag was het helaas weer zo ver. Solana (SOL) werd opnieuw het slachtoffer van een grootschalige aanval. Dit keer was er sprake van een zogeheten distributed denial of service (DDoS) aanval. Het netwerk werd overbelast met spam transacties en was zelfs tijdelijk uit de lucht. De kritiek op het Solana netwerk laait naar aanleiding van deze nieuwe aanval weer op.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana DDoS

Deze aanval is alweer de derde van zijn soort in slechts een paar maanden tijd. Dit keer geraakte het netwerk ook enige tijd uit de lucht doordat het netwerk simpelweg volledig overbelast werd. Het duurde echter niet lang voordat de problemen werden opgelost en het netwerk weer live ging.

 

Het team van Solana heeft nog geen officiële details bekendgemaakt. Wel worden de kritieken op het Solana netwerk naar aanleiding van opnieuw een grote aanval steeds luider. Volgens velen is het niet normaal dat een blockchain netwerk als Solana zo makkelijk uit de lucht te halen valt.

Kritiek

De vragen over de stabiliteit van het netwerk bestonden al na de eerste aanval. Inmiddels zijn we twee aanvallen verder en lijken deze vragen alleen nog maar relevanter. Veel mensen vragen zich ondertussen af of Solana niet fundamenteel simpelweg tekort komt.

Het is niet de bedoeling dat een blockchain netwerk met een simpele DDoS aanval onschadelijk gemaakt kan worden. Dit is eigenlijk alleen mogelijk doordat het Solana netwerk niet op een juiste manier ontworpen is, zo stellen veel critici.

“De aanvallers de schuld geven is niet compleet eerlijk. Een goed ontworpen blockchain hoort geen aanvallers te kunnen hebben, het hoort blocks te blijven produceren binnen de parameters van het netwerk, niet ten onder gaan omdat iemand transacties spamt,”

Ondanks de narigheden omtrent de stabiliteit van het netwerk heeft Solana het afgelopen jaar behoorlijk goede zaken gedaan. De koers is werkelijk geëxplodeerd en gedurende 2021 is het aantal Solana wallets met zeker 4.400% gestegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie