Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 17:33

Solana ontwikkeling nu sneller dan Cardano en Polkadot

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana ontwikkeling nu sneller dan Cardano en Polkadot

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Het Solana (SOL) netwerk blijft ondanks recente problemen er zeer veelbelovend uitzien. Het blockchain-netwerk ziet momenteel zelfs meer ontwikkeling dan alle andere grote zogeheten ‘layer-1’ blockchains als Ethereum (ETH). Dat meldt analysebedrijf Santiment op 13 december:

Santiment meldt dat het aantal dagelijkse GitHub indieningen voor Solana afgelopen weekend zelfs die van Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) voorbijschoot. Daarvan ligt het aantal GitHub indieningen ook al indrukwekkend hoog. Volgens Santiment komt het aantal dagelijkse indieningen voor Cardano op 12 december op 66 uit, voor Polkadot op 76 en voor Solana op 91.

GitHub is een online platform waar iedereen software op kan plaatsen. Het is een zeer populair platform voor ontwikkelaars van open-source software die het mogelijk maakt om gezamenlijk aan de onderliggende code te werken.

Het is echter geen nauwkeurige schatting van hoeveel daadwerkelijk ontwikkeld wordt op een blockchain-netwerk. Santiment lijkt ook geen layer-2 ontwikkeling mee te tellen en dat is wellicht de reden waarom Ethereum zo laag uitkomt in vergelijking. Ook is het enigszins merkwaardig dat opkomende netwerken als Avalanche (AVAX) en Terra (LUNA) ontbreken op het lijstje.

Memecoins zijn slecht voor crypto-industrie volgens expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana DDoS aanval & protocol reputatie

Desondanks is het een goed teken voor Solana. De stijging qua ontwikkeling valt extra op omdat afgelopen week nog naar buitenkwam dat het netwerk weer problemen ondervond. Solana was wederom het doelwit van een zogenaamde distributed denial-of-service (DDoS) aanval. Het netwerk bleef ditmaal gelukkig overeind, maar het voorval wakkerde wel opnieuw zorgen aan over het “proof-of-history” protocol van Solana.

Toch lijkt de aanval vooralsnog niet de reputatie van het Solana netwerk al te veel te beschadigen. De SOL koers steeg eind deze zomer ongelofelijk hard, maar zit de afgelopen maand in een neerwaartse trend. De koers daalt vandaag ook verder, zoekend naar support, maar bijna alle cryptocurrencies kleuren rood ten opzichte van 24 uur geleden. Het recente nieuws omtrent de samenwerking met Opera voor Solana ondersteuning had ook geen noemenswaardig effect op de koers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie