Roy van Krieken Roy van Krieken
08/07/2022 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2022 15:00

Solana wordt voor rechter gesleept, dit lijkt op Ripple rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Slecht nieuws voor Solana (SOL). Solana Labs, de organisatie achter de cryptocurrency, wordt namelijk voor de rechter gesleept in de Verenigde Staten. Het bedrijf wordt verweten dat zij illegaal SOL tokens hebben verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties hebben. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Solana juridisch in de problemen?

De rechtszaak werd aangespannen door twee advocatenkantoren in Californië namens Mark Young. De rechtszaak stelt dat Solana Labs, de Solana Foundation, Anatoly Yakovenko, Multicoin Capital Management, Kyle Samani en FalconX de Amerikaanse effectenwetgeving hebben overtreden vanaf maart 2020.

“De gedaagden hebben enorme winsten gemaakt door de verkoop van SOL-effecten aan kleine beleggers in de Verenigde Staten in strijd met de registratiebepalingen van de federale en staats effectenwetten, en de beleggers hebben enorme verliezen geleden,”

Mark Young neemt het naar eigen zeggen op voor andere SOL investeerders. Volgens hem heeft Solana Labs bewust misleidende informatie gedeeld over onder meer de het totale aanbod van SOL tokens. Daarnaast wordt de claim dat het Solana netwerk decentraal is betwist. De aanklacht stelt dat 48% van alle SOL tokens in handen is van ‘insiders’. Van decentralisatie is volgens Mark Young dus helemaal geen sprake.

Vergelijkbaar met de XRP rechtszaak

De rechtszaak zou grote gevolgen kunnen hebben voor het Solana netwerk. Het zou op den duur zelfs kunnen betekenen dat SOL uit het assortiment van grote exchanges zoals Binance en Coinbase wordt verwijderd.

De vergelijking met de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) is ook schrijnend. Ripple Labs werd, net als Solana Labs in dit geval, beschuldigd van het verkopen van XRP tokens als effect zonder toestemming van de autoriteiten. De gevolgen van deze rechtszaak voor het Ripple netwerk zijn nog altijd te voelen.

Daarnaast is de timing van de rechtszaak tegen Solana Labs niet optimaal. Het netwerk kampt al maanden met grote problemen. Zo is het netwerk alleen al in de afgelopen 12 maanden zeker 7 keer volledig of voor tenminste een deel uit de lucht geweest.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie