Timo Bult Timo Bult
13/03/2022 14:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 14:04

3 mogelijke uitkomsten van de Ripple rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple koersvoorspelling: sorry, slecht nieuws voor de XRP koers

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Nu de Ripple rechtszaak toch langzaam maar zeker ten einde lijkt te komen, dienen we ons voor te bereiden op een aantal scenario’s. Daarom leggen we je in dit artikel drie mogelijke uitkomsten van de rechtszaak voor. Daarnaast kijken we welk effect de drie verschillende uitkomsten kunnen hebben op de XRP prijs!

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple wint XRP rechtszaak

Voor wie niet bekend is met de situatie waarin Ripple verkeert, hier een zeer beknopte samenvatting. Ripple is het bedrijf achter de XRP cryptocurrency. De Securities and Exchange Commission (SEC), een Amerikaanse toezichthouders, klaagde het bedrijf en zijn oprichters aan omdat XRP een effect zou zijn, en geen commodity zoals bitcoin (BTC) of goud. Zij zouden hierom geen toestemming hebben gehad om deze effecten te verkopen en verkochten zo dus meer dan een miljard dollar aan illegale effecten, althans, dat claimt de SEC.

Door de rechtszaak stortte de waarde van XRP volledig in. Maar wat als Ripple de rechtszaak wint? In dat geval zou Ripple zonder problemen kunnen blijven opereren in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het bedrijf zou zich weer volledig kunnen gaan focussen op de ontwikkeling van hun producten waarbij klanten, zoals banken en grote financiële instellingen, weer meer vertrouwen kunnen krijgen in de producten van Ripple.

Dit zou uiteraard voor veel euforie op de markten zorgen met een waarschijnlijke pump van XRP en mogelijk ook de rest van de cryptomarkt tot gevolg. Wint Ripple de rechtszaak, dan zou dit namelijk ook meer duidelijkheid aan andere crypto-projecten in de Verenigde Staten geven die in hetzelfde schuitje zitten, of dit boven het hoofd hangt. Kortom, winst van de rechtszaak zou niet alleen voor Ripple en XRP investeerders goed nieuws zijn!

Advertentie

Ripple schikt de rechtszaak

Nog een mogelijkheid is dat Ripple de rechtszaak schikt. Dat houdt in dat er een onderlinge afspraak wordt gemaakt tussen Ripple en de SEC voordat de rechter haar oordeel velt. In dat geval betaalt Ripple waarschijnlijk een flinke boete aan de SEC. Het voordeel is dat Ripple dus gewoon mag blijven opereren. Het nadeel is dat er dan alsnog onduidelijkheid blijft bestaan op de Amerikaanse cryptomarkt. Desalniettemin zou een schikking waarschijnlijk voor euforie zorgen onder XRP investeerders met een pump tot gevolg.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple verliest, XRP koers dumpt nog harder

En dan is er natuurlijk nog het scenario waarin Ripple de rechtszaak verliest. Dit zou betekenen dat het bedrijf meer dan een miljard dollar aan boetes moet betalen aan de SEC én dat XRP niet meer gebruikt mag worden binnen de Verenigde Staten. Dat zou vanzelfsprekend desastreus zijn voor het bedrijf en de XRP koers. De koers zou in dat geval nog dieper dumpen dan het al deed.

Welke kant het opgaat blijft onduidelijk, al zijn er zo nu en dan positieve ontwikkelingen. Houd dus het ripple nieuws goed in de gaten!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie