Roy van Krieken Roy van Krieken
12/05/2022 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 13:03

Stablecoin paniek: Wat is er met Tether (USDT) aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin paniek: Wat is er met Tether (USDT) aan de hand?

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De afgelopen dagen stonden in het teken van de volledige instorting van Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin UST. UST verloor de peg met de Amerikaanse dollar en als gevolg hiervan stortte de koers van LUNA met meer dan 99% in elkaar. Direct begonnen mensen zich zorgen te maken over andere stablecoins. Tot de schrik van veel crypto investeerders lag de waarde van Tether (USDT) vandaag ook onder de 1 dollar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether onder de $1

De instorting van LUNA en UST had grote invloed op de crypto markt. Gisteren was een vuurrode dag en de meeste cryptocurrencies daalden met dubbele cijfers. Zelfs bitcoin (BTC) wist niet stand te houden en zakte tot onder de $29.000. Een vergelijkbaar debacle voor verreweg de grootste stablecoin, Tether, zou behoorlijk wat olie op het vuur kunnen gooien.

Op het moment van schrijven wordt Tether op de meeste grote exchanges, zoals Binance, verhandeld voor minder dan $1. Hoewel crypto investeerders hier natuurlijk niet op zitten te wachten na gisteren, is het te vroeg om te zeggen dat er echt iets aan de hand is. Tether wordt nu namelijk voor ongeveer $0,98 verhandeld, met een bodem van $0,956 op FTX. Dat is natuurlijk geen $1, maar er kan nog niet gesteld worden dat Tether de peg met de Amerikaanse dollar substantieel is verloren.

“Alles verloopt normaal”

De CTO van Tether, Paolo Ardoino, heeft op Twitter de reden voor de huidige waarde van Tether bekend gemaakt. Volgens hem is er niets aan de hand en is Tether simpelweg “USDT aflossingen” aan het verwerken. Als we Ardoino mogen geloven is de paniek omtrent Tether dus niets meer dan fear, uncertainty & doubt (FUD).

Ardoino liet ook aan The Block Research weten dat er op dit moment niets speelt waar investeerders zich zorgen over zouden moeten maken: 

“Tether gaat door met het normaal verwerken van aflossingen te midden van enige verwachte marktpaniek na de markt van gisteren. Ondanks dat heeft Tether geen terugbetalingen geweigerd en zal dat ook niet doen aan zijn geverifieerde klanten, wat altijd zijn praktijk is geweest. Alleen al in de laatste 24 uur heeft Tether meer dan 300 miljoen USDt aflossingen gehonoreerd en verwerkt tot nu toe vandaag al nog eens 1 miljard zonder problemen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie