Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 19:30

Stablecoin Tether (USDT) krijgt nieuwe rechtszaak aan de broek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoin Tether (USDT) krijgt nieuwe rechtszaak aan de broek

Foto: Skorzewiak/Shutterstock

De grootste stablecoin Tether is opnieuw in juridisch zwaar weer beland. In New York is namelijk een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Tether. Er wordt gesteld dat Tether ‘immoreel, onethisch, onderdrukkend en gewetenloos’ te werk gaat. Daarnaast wordt gesteld dat Tether heeft gelogen over de reserves die zij achter de hand hebben om de USDT token in circulatie te kunnen dekken.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether

Volgens de aanklagers, Matthew Anderson en Shawn Dolika, spreekt Tether niet de waarheid over hun reserves. Tether claimt nog altijd vaak dat hun cryptocurrency 1-op-1 gedekt wordt met Amerikaanse dollars. Tweemaal eerder werd die claim al betwist in de rechtbank dit jaar en nu volgt een derde rechtszaak dus.

Tether liet niet lang op zich wachten en bracht vrijwel direct een bericht naar buiten. Volgens Tether is deze nieuwe rechtszaak niets meer dan een schaamteloze ‘cash grab’. Zij stellen daarom dat ze geen enkele satoshi zullen neerleggen in een mogelijk juridisch akkoord.

Daarnaast zal Tether met gestrekte benen de nieuwe rechtszaak benaderen. Ook wordt er niet uitgesloten dat Tether vervolgens juridische stappen gaat ondernemen tegen de aanklagers Anderson en Dolika.

Reserves

Al langere tijd bestaan er grote vraagtekens omtrent de reserves van Tether en het gevaar die dit mogelijk met zich mee kan brengen. Niet alleen crypto investeerders en analisten bekijken de situatie rondom Tether met enige kopzorgen, ook regulatoren over de hele wereld halen geregeld hard uit naar Tether.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spreekt regelmatig behoorlijk negatief over de stablecoin sector, en Tether in het bijzonder. Zelfs het IMF maakt zich zorgen over de stablecoin sector op het moment.

Het vertrouwen in de integriteit van Tether is simpelweg erg laag. Het verleden heeft ook laten zien dat Tether vaak niet de volledige waarheid heeft gesproken over hun bedrijfsvoering. Een financieel onderzoeksbureau, Hindenburg Research, heeft zelfs een beloning van $1 miljoen beschikbaar gemaakt voor degene die met concrete informatie over de reserves van Tether komt. Desalniettemin blijft de stablecoin erg populair om crypto mee te verhandelen op crypto exchanges zoals Binance.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie