Roy van Krieken Roy van Krieken
05/07/2022 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2022 12:27

Terra (LUNA) stablecoin USTC stijgt bijna 900% in twee weken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) stablecoin USTC stijgt bijna 900% in twee weken

Foto: David Sandron/Shutterstock

Het zal velen nog vers op het netvlies staan gebrand; de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk en de bijbehorende TerraUSD (UST) stablecoin. Als gevolg van deze teloorgang, werd het netwerk opgesplitst in het nieuwe Terra 2.0 en het oude netwerk werd Terra Classic.

Nu blijkt dat TerraClassicUSD (USTC), wat oorspronkelijk dus UST was, de afgelopen 30 dagen met maar liefst 270% is gestegen. De koers is sinds 19 juni met zelfs 900% gestegen!

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

USTC koers schiet door het dak

Op 4 juni was de prijs van de USTC stablecoin slechts $0,018. Dat is voor een stablecoin, waarvan de waarde 1:1 gekoppeld zou moeten zijn aan de Amerikaanse dollar, natuurlijk erg treurig. Echter, een maand later is de koers van USTC gestegen tot $0,066. Dat is een een stijging van bijna 270%.

Daar zat twee weken geleden nog een dip tussen naar $0,0067 zelfs tussen. Sinsdien is de USTC prijs dus zelfs met bijna 900% gestegen. Dat betekent dat de koers echter alsnog zo’n 94% onder de waarde van USD ligt.

Dat de koers een kleine opleving ziet, is geen grote verbazing na zo een enorme crash. Mogelijk zijn het crypto whales, ofwel grote investeerders, die aangetrokken werden door de lage prijs van de token. Zij zagen de extreem lage liquiditeit en durfden een gok te wagen dat zij snel en makkelijk een leuke som geld konden verdienen.

Ook particuliere investeerders waren mogelijk geïnteresseerd geraakt door de extreem lage prijs van USTC. Vooral omdat deze projecten eerst nog veel aanzien hadden. Wellicht dat deze investeerders toch stiekem hopen dat het project het overleeft en zijn koppeling met USD herstelt.  

Komt USTC weer tot leven?

Dat scenario op dit moment echter buitengewoon onwaarschijnlijk. Zeker omdat alle hoop voor de heropleving van het oorspronkelijke Terra netwerk eigenlijk verloren ging. Ook helpen alle geruchten rondom Terra-oprichter Do Kwon niet. Hij zou mogelijk schuldig zijn aan grootschalige fraude, al moet dit uiteraard eerst nog worden bewezen. Desalniettemin is dit niet goed voor het vertrouwen in het project.

USTC wordt daarom eigenlijk vooral gezien als een ‘dode token’. Er vindt geen verdere ontwikkeling meer plaats op het netwerk en ontwikkelaars van dApps zijn zo goed als volledig verdwenen. Daarom blijft deze flinke stijging enigszins frappant.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie