Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 19:15

Terra-oprichter: “Ondergang LUNA was volledig mijn schuld”

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het zal niemand zijn ontgaan dat in mei van dit jaar het Terra (LUNA) netwerk totaal in elkaar stortte. Waar het eerst een van de grootste en bekendste netwerken was, daalde de waarde van vele tientallen miljarden naar vrijwel waardeloos in een bliksemsnelheid. De oprichter van het netwerk, Do Kwon, liet in een recent interview weten dat hij de verantwoordelijk voor de ondergang volledig bij zichzelf legt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Do Kwon bekent schuld

Tijdens een aflevering van de Unchained podcast gaf Do Kwon aan dat het mogelijk door een fout in het ontwerp van Terra kwam dat het netwerk zo plotseling en zo explosief ten onder kon gaan. Hij neemt daarnaast ook de volledige verantwoordelijk voor deze katastrofale fout.

Hij geeft aan dat het voor hem erg moeilijk was om deze verantwoordelijkheid te nemen. Immers, de ondergang van de altcoin heeft ervoor gezorgd dat een haast niet voor te stellen hoeveelheid geld in rook op ging. 

“Welke problemen er ook bestonden in het ontwerp van Terra, haar zwakte in het reageren op de wreedheid van de markten, het is mijn verantwoordelijkheid en mijn verantwoordelijkheid alleen,” zei Kwon.

Vooral het feit dat veel mensen het slachtoffer werden van de ondergang van Terra doet Do Kwon persoonlijk veel pijn. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de financiële schade die hij indirect bij anderen heeft aangericht.

“Dus, voor de gemeenschap […] de ondergang van de bedrijven die ervoor kozen om op Terra te bouwen, voor de honderdduizenden zo niet miljoenen die Terra valuta gebruikten [en] het Terra ecosysteem dat allemaal gebouwd was op de stabiliteit van UST, neem ik die verantwoordelijkheid volledig op me, en het is niet gemakkelijk,” zei hij.

Terra-oprichter blijft op de vlucht

Al snel na het Terra-debacle riepen de Zuid-Koreaanse autoriteiten Do Kwon op het matje. Hij kwam zelfs op de opsporingslijst van Interpol te staan. Tot dusver heeft echter nog niemand kunnen achterhalen waar Do Kwon zich op dit moment bevindt. Hij ontkent zelf echter op de vlucht te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie