Rico Engelbarts
02/11/2018 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2018 19:00

Tether (USDT) bevestigt nieuwe bank te hebben gevonden op Bahama’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether_USDT_bevestigt_nieuwe_bank_te_hebben_gevonden_op_Bahamas

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Nadat er meer dan twee weken geleden al geruchten waren dat Tether (USDT) een nieuwe bank had gevonden op de Bahama’s, werden deze bevestigd door het bedrijf achter de stablecoin op donderdag 1 november. Tether gaf op Twitter aan dat het de samenwerking is aangegaan met de in Nassau gevestigde Deltec Bank & Trust Limited en voegde daar ook een bevestiging van het saldo op de rekening aan toe.


De bank stelt dat Tether op 31 oktober 2018 over $1.831.322.828 beschikt op de bij hun geopende rekening. Dat is meer dan de 1.776.421.726 USDT momenteel waard zijn (ongeveer $1,76 miljard) en daarmee lijkt de stablecoin haar bewering dat elke USDT met een ratio van 1:1 ondersteund wordt door de Amerikaanse dollar (USD) hard te maken, een bewering die meermaals in twijfel werd getrokken.
Nadat cryptocurrency-exchange Bitfinex, dat beheerd wordt door hetzelfde management als dat van Tether, problemen had met het vinden van een nieuwe bank, zette beleggers onlangs massaal hun USDT om in andere cryptocurrencies uit angst dat deze niet ondersteund werden door fysieke dollars. Dit leidde tot een waardestijging van enkele honderden dollars voor Bitcoin (BTC), wat momenteel overigens alweer nagenoeg verloren is gegaan. Tether, dat altijd $1,00 waard zou moeten zijn, daalde toen tot een dieptepunt van $0,925, maar is alle problemen van toen weer te boven gekomen en wordt momenteel voor net geen $0,99 verhandeld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie