Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2020 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2020 18:20

“TRON (TRX) is een shitcoin!” aldus CEO Justin Sun zelf

Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), noemt zijn eigen cryptocurrency een “shitcoin” tijdens een interview met Peter McCormack op 9 februari.
“Koop mijn shitcoin!” zegt Sun herhaaldelijk in het filmpje geplaatst op Twitter. McCormack vraagt aan Sun of “TRON een geldige coin is of dat het een shitcoin is” waarop Sun “shitcoin!” roept. Vervolgens vraagt McCormack waarom mensen Sun’s shitcoin zouden moeten kopen. De CEO zegt lacherig: “omdat het de ethereum (ETH) killer is!”


Het lijkt erop dat Sun wellicht niet helemaal nuchter meer was tijdens het interview en dat hij zijn opmerkingen voornamelijk als grap bedoelde. Toch lijkt niet iedereen het te waarderen. Op Twitter kunnen genoeg mensen erom lachen, maar een aantal lijkt behoorlijk beledigd te zijn. Anderen lijken zich vooral gevalideerd te voelen omdat ze TRX altijd al een shitcoin vonden. McCormack zelf lijkt ook geen fan van TRON te zijn:


Een shitcoin is een cryptocurrency waarvan over het algemeen geacht wordt dat het geen unieke functies of intrinsieke waarde heeft en de kans groot is dat het zal falen. Sun is de afgelopen tijd vaker onder vuur komen te liggen in de crypto-community. Hij staat erom bekend dat hij geen moeite heeft om te pas en te onpas TRON te adverteren.
Onlangs werd er verontwaardigd gereageerd toen hij de uitbraak van het coronavirus in China gebruikte om TRON te adverteren. Kort daarvoor deed hij dat ook met de dood van basketbalster Kobe Bryant.
Sun hield onlangs zijn langverwachte etentje met investeerlegende Warren Buffett. Sun won de ontmoeting via een liefdadigheidsveiling met een bod van maar liefst $4,6 miljoen. De vrees was dat de lunch geannuleerd was toen Sun het omtrent gezondheidsproblemen had uitgesteld en we er lange tijd niets meer over hoorden.
De koers van TRON staat op het moment van schrijven bijna 5% in de min. Of dat met de opmerkingen van SUN te maken heeft lijkt onwaarschijnlijk, de hele crypto-markt toont namelijk vandaag een dergelijke daling.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie