Thom Derks Thom Derks
06/10/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 12:05

USDC stablecoin zakt $9 miljard aan marktwaarde in 3 maanden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
USDC stablecoin herstelt link en keer (kort) terug naar 1 dollar 

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

USD Coin (USDC), de stablecoin van Circle, heeft het moeilijk met de bearmarkt en de beslissing van Binance om alle concurrerende stablecoins van het platform te weren. In drie maanden tijd is de marktkapitalisatie van USDC teruggevallen van $55,55 miljard naar $46,57 miljard dollar.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Grootste vernietiging USDC ooit

Het verlies van ruim 9 miljard dollar aan marketwaarde is de grootste vernietiging van USDC ooit voor Circle. Het bedrijf achter de USDC stablecoin is gedwongen om tokens te vernietigen als gebruikers de munt inwisselen voor de onderliggende Amerikaanse dollars.

Circle doet dit door de stablecoins naar een permanent burn adres te sturen. Dit is een adres op de blockchain waar niemand de private keys van heeft en dus niemand ook maar enige controle over kan uitoefenen.

Het verlies van interesse in USDC heeft waarschijnlijk ook te maken met de dalende rentes in de DeFi wereld. Met het inzakken van de markt is ook de rente die je bij platforms als Compound en Aave kunt vangen over je USDC flink gedaald.

Dit zien we ook duidelijk terug in de volumes die deze platforms draaien. Op beide platforms is het leenvolume vanaf het begin van 2022 met ongeveer 70 procent gedaald.

Advertentie

DeFi niet meer aantrekkelijk?

Door de daling van de rente in de DeFi-wereld, betalen deze platforms nu minder rente uit dan de Amerikaanse overheid. De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente tijdens de laatste FOMC vergadering immers opgeschroefd tot 3,25 procent.

Van de Amerikaanse overheid weten mensen zeker dat ze hun uitgeleende dollars uiteindelijk weer terugkrijgen, de Federal Reserve heeft immers het monopolie op de dollar. Als ze niet genoeg hebben, dan printen ze wel bij.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether wint aan populariteit

Terwijl de problemen bij USDC zich opstapelen en de market cap flink gedaald is de afgelopen maanden, gaat het Tether (USDT) allemaal behoorlijk voor de wind. Sinds begin juli is de market cap van Tether met 2 miljard dollar toegenomen.

Die toename brengt de dominantie van Tether op de markt voor stablecoins tot 45,9 procent, wat het hoogste punt in drie maanden tijd markeert. Het wordt interessant om te zien of USDC erin kan slagen om dat momentum weer om te draaien.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie