Simon Bosch Simon Bosch
04/10/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2022 18:15

Tether houdt nu meer veilig onderpand aan voor USDT stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Los documentos filtrados muestran los secretos de Tether

Foto: David Sandron/Shutterstock

Tether is ongetwijfeld één van de meest controversiële en onduidelijke fenomenen in het crypto-universum. Het is nooit duidelijk geweest hoe stabiel dit bedrijf precies is en wat het precies doet met het onderpand van de stablecoin USDT. Maar het werkt hard aan transparantie, en ook wordt het risico van USDT’s onderpand steeds minder.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

USDT stablecoin loopt steeds minder risico

Sinds kort publiceert Tether officieel de activa die het als onderpand voor zijn stablecoins houdt. Voorheen ging het alleen om de waarde hiervan, maar sinds kort onthult het ook elke maand hoe de reserves zijn opgebouwd.

Het gaat niet om volledige audits, maar om zogenaamde attestations. Toen het bedrijf deze stap onthulde maakte het ook bekend dat de holdings van risicovolle bedrijfsobligaties met 58% zijn verminderd. Toch hield het deze activa nog steeds aan als onderpand, helemaal risicoloos is USDT dus nog niet.

Op Twitter schrijft Tether-CTO Paolo Ardoino dat het onderpand van USDT op 30 september voor 58,1% uit Amerikaanse staatsobligaties bestaat, kortlopende Treasury Bills, om precies te zijn. Op 30 juni was dat nog 43,8%. Ook houdt het nog maar 50 miljoen dollar aan bedrijfsobligaties aan. Dat is relatief weinig als je je bedenkt dat het onderpand op het moment van schrijven zo’n 68 miljard dollar waard zou moeten zijn. De nieuwe attestation moet ongeveer 45 dagen na de peiling gepubliceerd worden, verklaart de CTO op een vraag van Blockworks.

Advertentie

Nog stééds vaag?

Toch is er nog steeds iets opmerkelijks aan de hand. In augustus schreven we dat het bedrijf zich nog steeds erg onduidelijk gedraagt. Zo heeft het meer stablecoins dan alleen USDT, zoals sinds kort op de Mexicaanse peso. Maar het lijkt het onderpand van USDT te hergebruiken voor deze coins.

Ook publiceert het tegenwoordig de waarde van het onderpand op zijn website. Althans, dat deed het. Op het moment van schrijven bestaat alleen het kopje op de site. De informatie zelf is afwezig. We weten alleen wat het in percentages aanhoudt – veel vertrouwen wekt het dus niet.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie