Tether huurt externe partij in voor het controleren van reserves

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/WindAwake

De grote stablecoin-uitgever Tether is een erg controversieel bedrijf. Het is weliswaar de uitgever van USDT, de grootste stablecoin tot nu toe, maar erg transparant over de token is het niet. Daar wil het nu verandering in brengen door een nieuwe auditor in te huren. Het wil nu maandelijks rapporten plaatsen over de reserves voor USDT, maar er is nog steeds een hoop onduidelijk.

Tether heeft nu minder bedrijfsobligaties

Het bedrijf heeft MHA Cayman ingeruild voor BDO Italia, schreef het gisteren in een persbericht. Waarom hier voor is gekozen is niet duidelijk, Tether zegt alleen dat het nieuwe bedrijf ‘een top 5-accountingbedrijf is’. Het moederbedrijf van BDO Italia, BDO Global, is inderdaad het op vier na grootste accountingbedrijf ter wereld.

MHA Cayman gebruikte voorheen de naam Moore Cayman, dat ‘attestations’ leverde. Dat zijn rapporten die slechts bevestigen dat de audit correct is. Een volledige audit is een stuk grondiger. Het fintech-bedrijf stelt een leidende rol te willen hebben in transparantie en verantwoordelijkheid.

Een tweede persbericht dat vandaag is uitgebracht gaat over de nieuwste attestation. Hieruit blijkt dat het zijn commercial paper-holdings met 58% heeft verminderd. Het heeft nu in totaal 66,4 miljard dollar in activa, waaronder 28,8 miljard dollar in Amerikaanse staatsobligaties, 6,8 miljard dollar in geldmarktfondsen en 5,4 miljard dollar in cash. Het heeft 8,5 miljard USD aan bedrijfsobligaties over.

Nog steeds geen audits voor USDT

Toch is het nog steeds niet duidelijk hoeveel risico het precies loopt. Van een flinke 25% blijft namelijk onduidelijk wat het precies voor activa zijn. In theorie kan dit van alles zijn, en het geeft duidelijk aan dat het mogelijk is dat er meer aan de hand is bij Tether dan dat het toe durft te geven.

Tether zegt geen woord over de audits. In plaats daarvan gaat het door met de attestations, en gaat het dit maandelijks uitbrengen in plaats van elk kwartaal. Waarom het niet bereid is tot een volledige audit is niet duidelijk – tegenwoordig doet bijna elke grote uitgever van stablecoins dit. Onlangs besloot USDC-uitgever Circle zelfs om elke dag alle details van de USDC-reserves te onthullen.

In ieder geval is het een stap in de goede richting. Vermoedelijk krijgt dit verhaal nog wel een staartje. Overheden beginnen steeds strenger te worden op stablecoin-uitgevers.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie