Simon Bosch Simon Bosch
27/07/2022 13:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2022 13:20

Stablecoin wetgeving VS uitgesteld door strengere eisen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: David Sandron/Shutterstock

Het leek eindelijk zover te zijn: cryptocurrencies zouden goed gereguleerd worden, in elk geval in de Verenigde Staten. Dan wordt de crypto-markt wellicht serieuzer genomen door het grote publiek en dat kan voor een nieuwe geldstroom zorgen. Er wordt momenteel wereldwijd gewerkt aan wetgeving omtrent stablecoins. Maar in de VS komen deze wetten nu toch een stuk later dan verwacht.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meer bescherming voor crypto investeerders

Dat meldt persbureau Reuters op 26 juli. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het beslissen over een nieuw wetsvoorstel voor zich uitgeschoven. Dat komt vooral door twijfel vanuit het Minsterie van Financiën, die wil namelijk strengere regelgeving voor crypto ter bescherming van consumenten.

Volgens één van Reuters’ bronnen moeten de wallets, waar consumenten hun stablecoins op kunnen bewaren, beter gereguleerd worden. Consumenten (lees: retail-investeerders) zijn dan beter te beschermen. Het is niet duidelijk of het gaat om wallets op exchanges of ook om (hardware) wallets die je zelf aan kunt maken. Die laatstgenoemde zal lastiger te reguleren zijn.

Ook banken zouden tegenstribbelen. Het wetsvoorstel is volgens hen ‘vrij technisch’, wat vermoedelijk ook te maken heeft met het hierboven genoemde aspect van hardware wallets.

Het House Financial Services Committee kan hierdoor vermoedelijk pas in september aan de slag met het voorstel. De hele maand augustus staat namelijk in het teken van een parlementaire pauze.

Advertentie

Bank-achtige regulatie voor crypto?

Afgelopen vrijdag schreef de Independent Community Bankers of America (ICBA) aan het House Financial Services Committee dat het voorstel misschien niet genoeg consumenten beschermt. De ICBA noemde dat uitgevers van stablecoins zouden moeten voldoen aan vereisten omtrent kapitaal (lees: onderpand), liquiditeit en toezicht.

Onderdeel hiervan is dat niet-banken de mogelijkheid moeten krijgen om stablecoins uit te geven terwijl de Federal Reserve een oogje in het zeil houdt. Maar de organisatie waarschuwde in de brief ook dat de centrale bank misschien helemaal niet de juiste middelen heeft om zulke bedrijven goed te kunnen reguleren.

Vorige maand schreven we dat Bitcoin bank Custodia de Federal Reserve heeft aangeklaagd omdat het te lang duurt om een ‘master account’ te krijgen bij de centrale bank. Deze rekening zou Custodia in staat kunnen stellen om een kwalitatief goede stablecoin uit te geven. Als het wetsvoorstel goed wordt gekeurd, is dat ongetwijfeld positief nieuws voor dit soort bedrijven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie